Annons

AUTOMOTIVE/Simulering: Ansys köper sin europeiska kanalpartner för krocktest-lösningen LS Dyna

Det man främst kommer att tänka på när det gäller utvecklings- och försäljningsbolaget DYNAmore inom CAE/Simulering & Analys är kraschtest-programmet LS Dyna. Denna lösning, som är mycket väl representerad inom den globala fordonsindustrin, ägdes av Livermore Software, som Ansys köpte 2019. DYNAmore var en av Livermores mer framstående kanal- och mjukvaruutvecklings-partner, men ingick inte i Ansys 2019-förvärv.
Den saken förändras nu i o m att Ansys köper också denna Livermores kanalpartner. DYNAmore har även efter Ansys övertagande av Livermore fortsatt att sälja Ansys LS-DYNA i hela Europa. Nu dock som en Ansys-kanalpartner med fokus främst på fordonsindustrin.
Till bakgrunden hör att DYNAmore sysselsätter ett team av utvecklare som hjälper till med kärnutvecklingen av LS-DYNA, men också med dummy- och människokropps-modeller. Efter att förvärvet avslutats kommer Ansys att lägga till DYNAmores go-to-market och utvecklingsexpertis till sina befintliga sälj-, ingenjörs-, forsknings- och utvecklingsteam.
- DYNAmore är ett fantastiskt företag som erbjuder oöverträffad expertis inom fordonskrock till branschen, kommenterar Walt Hearn, VP för global försäljning och kundexpertis på Ansys. Att lägga till deras ovärderliga kunskap till Ansys direktförsäljnings-rörelse kommer att tillföra enorma fördelar för våra kunder i Europa och över hela världen.

DYNAmore har sitt huvudkontor i Stuttgart, Tyskland, och sysselsätter cirka 110 personer på flera platser i Nordamerika och Europa. Företaget har cirka 800 industrikunder och över 150 universitet använder dess mjukvara och tjänster. DYNAmores fordonskunder är också synnerligen imponerade med nio av de tio största fordons-OEMen och sju av de största billeverantörerna runt om i världen.
– Sedan förvärvet av Livermore 2019 har DYNAmore arbetat med Ansys både som en kanalpartner och en teknologipartner inom området forskning och utveckling, förklarar Thomas Muenz, CEO för DYNAmore. Han fortsätter:
– Det här förvärvet kommer att ge oss unika möjligheter att bygga spetskompetens för simuleringslösningar. Genom att förena vår starka position inom fordonsindustrin tillsammans med en väldefinierad gemensam försäljningsstrategi kommer vi att kunna bygga vidare på vår erfarenhet av framgång tillsammans och erbjuda kunderna ännu större värde.

Breddar marknaden utanför fordonsindustrin för DYNAmore
Uli Goehner, medgrundare av DYNAmore, håller med och pekar också på att förvärvet kommer att ge bolaget goda utsikter när det gäller marknadsmöjligheterna inom biomedicin och produktionsprocesser, bland annat.
– Ja, genom att finnas med integrerade i Ansys-miljön kommer vi inte bara att tillhandahålla kompletta mjukvarulösningar för kraschsimulering, passagerarsäkerhet och produktionsprocesser – inklusive metallformning, utan det kommer säger Uli Goehner, medgrundare av DYNAmore.  Dessutom att bli möjligt för DYNAmore att tillhandahålla våra mjukvarulösningar, kodutveckling och simuleringsexpertis till en bredare kundbas. Som en del av Ansys kommer vi att utöka vår go-to-market-strategi utanför fordonsindustrin i Europa – och söka bredare marknadsmöjligheter i den globala biomedicinska, produktionsprocess och förpackningsindustrin, avslutar Goehner.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title