Annons

BATTERITILLVERKNING för elfordon SUPERHETT: Siemens slår sig ihop med LG Energy för intelligent batteriproduktion

LG Energy Solution (LGES) är en ledande global batteritillverkare med allt vad detta innebär i dagens hårdnande konkurrens med exempelvis svenska Northvolt. Till saken hör dessutom att Northvolt också de samarbetar med Siemens Digital Industries när det gäller digitala verktyg och hårdvaror relaterade till utveckling och produktion av fordonsbatterier. Det är oklart hur detta samarbete påverkas av det nu inledda samarbetet, men klart är i alla fall att man i dagsläget i viss mån adresserar skilda marknader, Northvolt har siktet inställt på Europa, där man eftersträvar en 25-procentig marknadsandel; medan LGES i allmänhet är mer globalt spritt och i synnerhet har Sydkorea som hemmamarknad.

DIGITALISERADE TILLVERKNINGSPROCESSER
– Vi tror att partnerskapet med Siemens AG effektivt kommer att främja LG Energy Solutions digitaliserade tillverkningsprocesser, vilket i slutändan gör det möjligt för LGES att tillhandahålla de bästa tjänsterna till våra kunder, säger Young Soo Kwon, VD för LG Energy Solution. Processen att tillverka intelligens för att producera batterier blir en kritisk faktor, särskilt eftersom LGES fortsätter att förbättra kvaliteten på sina produkter samtidigt som produktionsbasen utökas över hela världen.

Siemens Cedrik Neike understryker hur som helst att Siemens, med sin position som ett fokuserat teknikföretag, genom att gå samman med denna världens ledande batteritillverkare kan visa upp sitt djupa domänkunnande på batterimarknaden.
Genom detta strategiska samarbete kommer LGES att kunna implementera smarta batteritillverknings-processer globalt på sina fabriker. Och som sagt kommer partnerskapets första samarbetslinje att realiseras på Ultium Cells LLC, vilket är ett joint venture mellan LG Energy Solution och General Motors.
Produktionen förväntas påbörjas produktionen 2023. Samarbetet kommer dessutom att göra det möjligt för LGES att skära ner på koldioxidavtryck i hela sin försörjningskedja, vilket spelar bra ihop med syftet att öka hållbarheten i bolagets affärsverksamhet.

FÄRDPLAN FÖR DIGITALA TVILLINGAR
För Siemens del innebär avtalet att man får en spetsig position som leverantör inom området automation och industriell programvara. Bolaget har en bred mjukvaruportfölj, vid sidan av starka automationslösningar, och tung domänkunskap inom batteriindustrin.
Detta gör att LGES kan accelerera sin digitala transformationsstrategi. Dessutom kommer Siemens AG att bidra till utvecklingen av den snabbt växande batteriindustrin genom att befästa sin position som en teknologipartner för framsteg och effektivitet inom batteritillverkningsteknik.

Företagen kommer också att samarbeta för att bygga en färdplan för etablering av digitala tvillingarn för att säkerställa stabil verksamhet vid anläggningar för att erbjuda förstklassiga kvalitetsprodukter vid rätt tidpunkt.
Tillsammans kommer företagen också att utveckla utbildningsprogram inom Institute of Battery Technology (IBT) för akademiska studenter som ska arbeta för LGES.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title