Annons

Bättre robotplockning med ny programvara

Med robottillverkaren KUKAs nya programvarupaket KUKA.PickControl hävdar bolaget att det går att synka flera robotar för att sköta logistiska flöden. Mjukvaran håller reda på produktflödet i realtid.
– Det gör att robotarna kan jobba ihop och fördela arbetsflödet, säger Joacim Lorentsson, försäljningschef på KUKA Nordic.

En karakteristisk applikation är ett rullande band där produkter i snabb hastighet dyker upp, lite huller om buller. Nu ska de plockas i ordning och stoppas ner i en förpackning, eller arrangeras på något annat sätt.
–  Det finns många möjliga användningsområden i ett flertal industribranscher. Ett exempel är företag inom livsmedelsindustrin, säger Joacim Lorentsson.

Kamera på roboten analyserar varje produkt
Exempelvis kakor som kommer på ett band och ska plockas upp och stoppas i ett paket, med rätt sida upp.
– Men det kan vara vad som helst som behöver plockas och arrangeras. Skruvar och muttrar som ska stoppas ner i rätt kartonger, eller olika plastdetaljer som ska sorteras i perfekt ordning, säger Joacim Lorentsson.
Robotarna analyserar varje produkt med hjälp av en kamera och kan blixtsnabbt bestämma hur varje enhet ska vändas och vridas för att hamna rätt. Om den första roboten inte hinner med en enhet tar nästa upp den och lägger den rätt. Programvarupaketet KUKA.PickControl gör det enkelt att bestämma hur robotarna ska agera.

Allt går att simulera för bättre planering
– En annan fördel med mjukvaran är att det i förväg går att planera och simulera allt robotarna ska göra på datorskärmen. Och du kan programmera hur många olika arbetsuppgifter som helst och snabbt växla mellan dem, säger Joacim Lorentsson.
Programmet skapar dessutom statistik över robotarnas arbete vilket gör det möjligt att analysera och optimera arbetet. KUKA:s programvara går även att använda med flera system för att processa bilder, den går också att koppla ihop med 3D-system och olika speciallösningar.
– Med KUKA.PickControl har vi nu en mycket smidig och effektiv lösning att erbjuda våra kunder, säger Joacim Lorentsson.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title