Annons

Beckhoff och Knightec inleder samarbete kring INDUSTRI 4.0

Industri 4.0- och IIoT-koncept (Industrial IoT) är tveklöst en av dagens största utmaningar för automationsföretagen. Problematiken är synnerligen komplex och få klarar av att utveckla paketlösningar själva. Samarbeten måste till och denna trend blir allt tydligare. Man tänker i första hand på det rätt nya partnerskapet mellan PLM-utvecklaren PTC och branschjätten inom MES (Manufacturing Execution Systems) och automation, Rockwell.
Men det händer mera och sedan en tid står det klart att Beckhoff och Knightec inleder ett samarbete för att erbjuda industriföretag i Sverige snabbt stöd för att utveckla digitala och automatiserade lösningar på området.
– Jag ser Beckhoff och Knightec som en bra kombination. Samarbete är centralt inom Industri 4.0 och jag är övertygad om att det kommer att komma industrin i Sverige till nytta, säger Stefan Hanhela, Area Sales Manager på Beckhoff.

Allmänt kan konstateras att Beckhoff Automation levererar öppna automationsprodukter baserade på beprövad teknik som gör att kunder kan implementera dem i avancerade system snabbare och till en lägre totalkostnad än traditionella PLC och MotionControl-system. Detta emedan Knightec är utvecklingskonsulter inom teknik och ledarskap med ca 700 medarbetare. De senare jobbar med digitala lösningar, säkra uppkopplade produkter och tjänster, hållbarhet och kvalitet.

Kombinationen ser lovande ut. Digitalisering i industrin är ett mycket omfattande utvecklingsområde där automatisering, Industrial Internet of Things och säkra uppkopplade produkter är exempel på tillämpningar. Bristen på kompetens är, menar parterna som nu gått ihop i en allians, vad många kunder definierar som ett hinder för att ta steget fullt ut in i Industri 4.0.
Beckhoff och Knightec har därför inlett ett samarbete för att erbjuda industrin specialistkompetens för digitalisering. Tillsammans ska företagen arbeta för att lyfta nyttjandegraden av automation på den svenska marknaden och samtidigt hjälpa företag att ta automation till nästa nivå.
Beckhoff under flera år utvecklat produkter och system som skall underlätta utvecklingen och göra det enkelt för automationsföretagen att ta steget. Konsultföretaget Knightec har spetskompetens och stor erfarenhet från traditionella styrsystem, från PLC- och HMI-lösningar till molnlösningar, maskinlärande och AI. Tanken är att Beckhoff ska tillhandhålla tekniken, medan Knightec står för konsultstödet.

Självklart återstår en del in man är komplett operativa i den nya konstellationen, men man inleder samarbetet direkt.
– Vi kommer att utbilda oss på deras produkter så vi kan bidra med konsulter som både kan produkterna och har digitaliseringskunnandet. Tillsammans med Beckhoff kommer vi kunna erbjuda kunderna helhetslösningar för automatisering och digitalisering av produktion och processer, Erik Netz, affärsansvarig för system på Knightec.

Beckhoffs produktportfölj. För Beckhoffs del är förstås tyngdpunkten i samarbetet lagd på bolagets ”New Automation Technology” produktportölj. Den består av:
– Industri PCs, EmbeddedPC och Embedded Controller (PLC)
– PC-Skärmar
– I/O (IP20 och IP67)
– Servoförstärkare & motorer
– TwinCAT, mjukvaruplattform med standarden IEC61131-3

Produkterna kan användas separat eller tillsammans i ”sömlösa” system för alla typer av applikationer. Beckhoffs ”New Automation Technology”-filosofin står för universella och öppna styr- och automationslösningar. De används i hela världen, i en rad olika applikation från CNC-maskiner till intelligent fastighetsautomation.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title