Annons

”Betydande tillväxt,” bakom öppnandet av Oracles första molnregion i Norden

Beskedet från Oracle innebär nu att Oracles nästa generations moln är tillgängligt i 35 regioner världen över. Men i planerna finns också en tanke om att expandera detta ytterligare till minst 44 molnregioner i slutet av 2022. Detta är ett högt tempo som också innebär att Oracle fortsätter vara ha något av den de snabbaste expansionerna av alla större molnleverantörer. Med Stockholmsregionen, påpekar man vidare, stärks Oracles omfattande nätverk i EU, med Frankfurt, Amsterdam och Marseille som redan finns tillgängliga, samtidigt som en andra region i Frankrike och en i Italien och Spanien är på gång att öppnas. Oracle Cloud Regions är också redan tillgängliga i Storbritannien och Schweiz.
– Europeiska organisationer vill lagra sina data i Europa,eller i sitt eget land, där det är möjligt. Oracles lansering av sin nya molnregion i Stockholm kommer att göra det möjligt för dem att uppfylla detta krav, kommenterar analytikern på IDC, Carla Arend, senior programdirektör för firmans ”Cloud Research Europe”.

DATA LAGRAT DÄR DE BEHÖVS
Allmänt ska sägas att Oracles strategi är att möta kunder där de tillhandahåller alternativ som kan göra det möjligt för dem att ha data och tjänster lagrade i stort sett där de behöver dem. Kunder kan distribuera Oracle Cloud helt inom sina egna datacenter med ”Dedicated Region” och ”Exadata Cloud@Customer”, man kan distribuera molntjänster lokalt med offentlig molnbaserad hantering eller distribuera molntjänster på distans med ”Roving Edge Infrastructure”.
Oracle Cloud Infrastructure (OCI) hjälper kunder att flytta sina befintliga komplexa, verksamhetskritiska arbetsbelastningar och dataplattformar till molnet, och bygga nya molnbaserade applikationer, tack vare dess prestanda, möjligen också lägre kostnad och säkerhetsfunktioner. Kunderna kommer också att ha tillgång till hela paketet av ”Oracle Fusion Cloud Applications”, såväl som ”Oracle Autonomous Database, Oracle Container Engine for Kubernetes” och ”Oracle Cloud VMware-lösningen”, vilket ger dem valet att skapa den arkitektur som bäst passar deras affärsbehov.

VOLVO GROUP, SKANSKA OCH ICA BLAND KUNDERNA
Klart är hur som helst att flera större nordiska organisationer använder Oracle för att hantera sina verksamhetskritiska arbetsbelastningar. Exempel på kunder är Volvo Group, Skanska, PostNord, Accenture och ICA, som kommer att kunna dra nytta av betydande prestandaökningar och minskade driftskostnader.
Martin Ahl, direktör för ”Transport Automation and Blockchain” på Volvo Group Trucks Operations, säger:
– Oracle har varit en ovärderlig partner för oss . De stödjer oss i innovation och utforskning av nya digitala koncept inom transportbranschen.

På Skanska konstaterar Conny Björling, chef för ”Enterprise Architecture”:
– Den nya molnregionen i Sverige öppnar nya möjligheter för oss. Vad som verkligen är fördelaktigt är att vi kan utnyttja information och data relaterad till specifika projekt i det lokala landet där det behövs.

Björn Johansson, chef för kärn-IT och moln på PostNord:
– Invigningen av en ny Stockholmsregionen är en välkommen investering i molnteknik i Norden av Oracle. Detta kommer att ge fler möjligheter för PostNord att dra fördel av säkerheten och motståndskraften samt den mycket låga latensanslutningen som tillhandahålls av Oracle Cloud Infrastructure.

Annika Rådeström, Chief Information Officer på ICA, en ledande dagligvaruhandlare i Sverige, säger:
– ICA letar ständigt efter nya IT-lösningar för att förbättra vår verksamhet och arbeta mer hållbart. Vi har ett långvarigt samarbete med Oracle om deras teknik och applikationer. Oracles öppning av Stockholmsregionen skapar möjligheter för företag att dra nytta av ny teknik och innovation, och att göra det på ett hållbart sätt.

Julian Dontcheff, ”Managing Director” och ”Global Database lead” på Accenture är inne på ett liknande spår:
– Med utgångspunkt från den långvariga relationen mellan Accenture och Oracle som kombinerar Oracle-teknologier med Accenture-lösningar ser vi fram emot att dra nytta av Oracles investering i deras nyaste molnregion för att bättre göra det möjligt för våra kunder att förnya sig. ansvarsfullt och växa hållbart.

HÅLLBARHET ETT FOKUS
Tidens lösen handlar idag om miljöaspekter relaterat till hållbarhet. Den nya Oracle Cloud Stockholm Region körs också i detta spår. Regionen drivs på 100 procent förnybar energi så att offentliga och privata organisationer kan minska sitt koldioxidavtryck. Oracle hävdar också att man är engagerat i hållbarhet och har förbundit sig att driva alla Oracle Cloud-regioner världen över med 100 procent förnybar energi till 2025.
Flera Oracle Cloud-regioner, inklusive regioner i Nordamerika, Sydamerika och åtta europeiska molnregioner drivs redan av 100 procent förnybar energi och alla Oracle Cloud-regioner använder toppmodern energihantering och kylningsteknik för att minimera deras påverkan på miljön. Som en del av sitt initiativ för ren moln för förnybar energi, återanvände eller återvann Oracle 99,6 procent av sin utrangerade hårdvara under FY21, samtidigt som de strikt följde Oracles datasekretess- och säkerhetspraxis.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title