Annons

BIM, 3D-design, CFD-simulering viktiga bitar när storkonsulten Sweco köper belgiska VK

Storkonsulten Swecos ca 18 500 medarbetare har fått tillökning av ytterligare 600 när bolaget nu köper belgiska VK architects+engineers, VK. Det handlar arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar inom bygg- och infrastruktursegmenten.
VK är verksamt främst på den belgiska marknaden, men har även verksamhet i Nederländerna, Luxemburg, Storbritannien och Vietnam. Koncernen har en konsoliderad omsättning på omkring 70 miljoner euro, motsvarande närmare 800 miljoner svenska kronor..
- Affären är helt i linje med vår tillväxtstrategi. Världen transformeras vilket driver efterfrågan på såväl specialiserad som bred expertis inom en rad olika områden. Sweco och VK kompletterar varandra väl i fråga om expertis och företagskultur. Dessutom delar vi samma vision om att omvandla samhället i en hållbar riktning. VK är en perfekt match till Sweco, säger Åsa Bergman, CEO och koncernchef för Sweco.
Någon köpeskilling anges inte i pressmaterialet.

Paul Corbeel, CEO för VK, konstaterar I en kommentar att den europeiska dimensionen, de gränsöverskridande möjligheterna och det decentraliserade arbetssättet tilltalar oss på alla sätt.
– Jag är övertygad om att vi tillsammans med Sweco kommer att genomföra många fantastiska, nyskapande projekt som i slutänden gynnar våra kunder, medarbetare och samhället, säger VK-basen.

Dotterbolagen ingår i affären
I övrigt kan konstateras att Sweco i samband med förvärvet kommer Sweco även att ta över samtliga aktier i VKs dotterbolag. I Nederländerna ingår designföretaget Infranea (3D-design, BIM-tjänster och VR-simuleringar), arkitektur- och ingenjörsföretaget DENC (logistik, industriella och kommersiella fastigheter) och ingenjörsföretaget One Simulations (CFD-simuleringar). I Belgien ingår företagen Van Looy Group (logistikprojekt) och Exilab (laboratorier och renrum). Betic Ingénieurs-Conseils (byggprojekt) och EKOplan (vattenteknik) från Luxemburg samt Storbritannien-baserade AD Architects ingår också i affären.

Avtalet är villkorat ett godkännande från den belgiska konkurrensmyndigheten och ett avslut förväntas ske under första halvåret 2023.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title