Annons

Bioteknik-bolaget ArcticZymes satsar på Jeeves ERP

ERP-utvecklaren Jeeves satsning på att utveckla partnersamarbetet i Norden ger resultat. Inte minst i Norge, där man ifjol tecknade ett avtal med norska Axia. Bolaget meddelar idag att Axia nu har tecknat avtal med ArcticZymes, som har valt Jeeves ERP för Life Science som sitt nya affärssystem. Det är därmed den första norska kunden i samarbetet mellan Jeeves och Axia.
ArcticZymes som är verksamma i Tromsø, Norge, har under mer än 30 år utvecklat och producerat kylaanpassade enzymer, som utgör en integrerad del av molekylär forskning och diagnostik. Enzymerna underlättar optimeringen av tillverkningsprocessen inom områden som genterapi och vaccintillverkning.
- Vi har valt Jeeves ERP för att kunna fortsätta vår tillväxt och säkerställa att vi kan anpassa oss efter marknadens behov. Lösningen ger oss full spårbarhet av batcher genom hela vår värdekedja, säger Børge Sørvoll, CFO på ArcticZymes, till reportern Ingela Lidström.

Axias Håkon Wirstad, säger i en kommentar att det framför allt var viktigt för ArcticZymes att få tillgång till ett integrerat system där inköp, order, produktion, lager och ekonomi samverkar på ett effektivt sätt.
– En annan stor fördel är att det i Jeeves ERP går att utgå från «best practise» och färdiga processmodeller men samtidigt behålla sin egen identitet och kunna ändra arbetssätt och processer under resans gång utan att vara bunden av ett begränsande system, sa han och tillade:
– Vi på Axia ser fram emot att få sammarbeta med ArcticZymes under många år framöver och är väldigt glada över att få lära oss mer om dem och deras verksamhet och utvecklas tillsammans med dem. För oss är människorna det viktigaste, avslutar Håkon Wirstrand.

Satsning på forskning och läkemedel för att stödja immunsystemet
Om ArcticZymes kan i övrigt noteras att bolaget specialiserar sig inom forskning och framställning av läkemedel för behandling av sjukdomar som belastar immunsystemet, samt läkemedel för sårläkning. Störst inriktning återfinns inom utveckling av glukaner, framtagande av immunstimulerande medel, samt analys av enzymer hos fisk och räkor. Visionen är att testa och utveckla medicinen för att sedan föra vidare dessa i användning för olika RNA- och DNA-processer.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title