Annons

Bosch Rexroth tar ett storkliv med ny automationsplattform

Klart är att väldigt mycket inom industriell produktionsutveckling och maskinteknik idag i stor omfattning har kommit att handla om mjukvaruutveckling.

Marco Parnola, senior ”Technical Advisor” på Bosch Rexroth Sverige.

– Så är det och vi på Bosch Rexroth har lyssnat på kundernas behov och önskemål när vi utvecklat vår nya ctrlX AUTOMATION-plattform som omfattar de senaste tekniska programvaruteknologierna i kombination med PLC- och motionuppgifter, säger Marco Parnola, och fortsätter:
– Mjukvarufunktioner kan kombineras på många sätt med färdiga, anpassade och anpassningsbara appar. Egna appar kan skapas i en mängd olika programmeringsspråk som C++, skriptspråk som Python eller nya grafiska språk som Blockly. Detta ger maskintillverkarna en helt ny frihet.

Flexibel och enkel uppstart sparar tid
Behovet av att installera programvara minimeras genom att konfigurering och drifttagning av automationskomponenterna är helt webbaserat. Inom bara några minuter efter att systemet har skapats kan applikationen börja programmeras. ctrlX AUTOMATION erbjuder användarna möjligheten att programmera i IEC 61131 med Codesys, PLCopen, G-kod eller med konventionella högnivåspråk. Detta innebär att maskintillverkarna inte längre behöver vara beroende av tillgängliga PLC-specialister eller leverantörsspecifika system.

Programmering utan hårdvara med öppen plattform
En helt virtuell ctrlX AUTOMATION-systemmiljö finns tillgänglig vilket möjliggör programmering utan hårdvara. Funktionalitet kan läggas till när som helst i form av användarens egna funktioner och färdiga appar. Totalt reducerar plattformen konfigureringstiden med 30-50 procent, vilket minskar tiden ut till marknaden avsevärt. Med fler än 30 anslutningsalternativ och kommunikationsstandarder skapas maximal nätverksflexibilitet för anslutning från fält till moln. ctrlX AUTOMATION är även utrustad för framtida kommunikationsstandarder som TSN och 5G, vilket gör det till marknadens bästa system när det gäller nätverksmöjligheter.

Flerkärniga processorer
CtrlX AUTOMATION är baserad på en ny generation flerkärniga processorer som ger tillräcklig prestanda för nästintill alla automationsuppgifter. Dessa högpresterande processorer kan integreras i inbyggda system, industridatorer eller direkt i servodrifter. Den helt nya hård- och mjukvaruarkitekturen täcker alla automationsuppgifter – från enkla logikapplikationer och IoT-lösningar till högpresterande synkroniserade applikationer.
– CtrlX AUTOMATION är som en smartphone för automation, och det är verkligen en passande jämförelse. Den intuitiva och enkla tillämpningen av teknik och programmering påminner starkt om vad vi är vana vid från våra telefoner. Vi ser med glädje fram emot att kunna presentera detta närmare för våra kunder från 2020 och framåt, avslutar Marco Parnola.
Bosch Rexroths nya automationsplattform, ctrlX AUTOMATION, kommer att visas upp på SPS-mässan i Nürnberg i november 2019.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title