Annons

Box och Autodesk i nytt molnsamarbete kring AutoCAD

Box heter en av de större leverantörerna av molnbaserad innehållshantering. Idag meddelar bolaget att man startar ett samarbete med Autodesk kring de senares välkända mjukvara AutoCAD.
Poängen är att lösningen från och med nu kan användas tillsammans med Box tjänster. För företagens gemensamma kunder innebär detta en enklare hantering av ritningar och andra filer oavsett var de befinner sig.

Ingenjörer och arkitekter som använder både AutoCAD och Box i sitt arbete kan nu få tillgång till allt innehåll de behöver på ett och samma ställe. Innehållet blir därmed tillgängligt i de verktyg och applikationer användare är i behov av, när och var som helst. Detta sker genom att Box har skapat en integration, Box for AutoCAD, som gör att verksamheter som använder båda programvarorna kan designa och skissa oavsett var de befinner sig. 

Miljoner användare
Autodesks AutoCAD har miljoner användare globalt och används för att skapa ritningar i 2D och 3D, produktdesign, kartor med mera. Box har 80 000 företag som kunder, varav många som är gemensamma med Autodesk, till exempel byggföretag, arkitektbyråer, tekniska konsulter, industrier och transportföretag. 
– Dagens snabbfotade medarbetare kräver flexibilitet i fråga om när och var de arbetar, säger Amy Bunszel, senior VP på Autodesk. Den nya integrationen av Box och AutoCAD ger en enkel lösning för Boxkunder, så att de kan jobba med AutoCAD:s webbapplikation oavsett var de befinner sig, till exempel på ett kontor eller ute på fältet.”¨

Filerna kan sparas direkt i Box
Box for AutoCAD ger användare snabb och säker tillgång till sina projektdokument, oavsett om filerna kommer från AutoCADs dator-, webb eller mobilapp. Användare kan spara nya DWG-filer direkt i Box eller öppna existerande DWG-filer som hanteras i Box, utan att lämna AutoCAD. 
Box har dessutom en hög säkerhetsnivå och kan hantera sådant som regelefterlevnad, vilket gör att IT-avdelningen kan känna sig trygg med att verksamhetens projekt är säkra även ute på fältet. 
Avslutningsvis kan noteras att Box grundades 2005 och har mer än 87 000 kunder. 69 procent av företagen på Fortune 500-listan använder idag tjänsten, inklusive AstraZeneca, General Electric, P&G och The GAP. Box har sitt huvudkontor i Redwood City, Kalifornien, och har kontor runt om i USA, Europa och Asien.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title