Annons

”Lösning med potential för den smarta fabriken”: CIMdata ger CONTACTs IoT-plattform beröm

IIoT-lösningarna inom industrin, Industrial Internet of Things, växer snabbt i användning bland världens företag. Den globala marknaden bara för IIoT-nätverk, sensorer och med molnet som teknisk plattform förväntas enligt Statista sexdubblas till cirka 3,3 biljoner dollar år 2030, alltså 3 300 miljarder dollar motsvarande drygt 10 gånger så mycket i svenska kronor.
Med dessa svindlande siffror som bakgrund är det högst begripligt att företag letar efter lösningar som kan hantera och tolka dessa enorma volymer av genererad data. Normalt tittar man troligen först, när det gäller industriell hantering av de här bitarna, framför allt efter de lösningar som ebjuds av de tre stora PLM-utvecklarna Siemens Digital Industries, PTC eller Dassault Systemes. Men det finns definitivt alternativ, exempelvis då Aras PLM och tyska CONTACTs Elements for IoT.
Analytikern CIMdata har tittat närmare på den senare lösningen och menar i en färsk utvärdering att, ”CONTACTs öppna och modulära IoT-plattform, baserad på industristandarder, är en lösning med potential när det gäller att fullt ut kunna utnyttja digitalisering av de här bitarna.”

Allmänt om CONTACT Elements for IoT så skriver bolaget i en pressrerelease att denna mjukvara, ”förser specialistavdelningar med intuitiva verktyg för att få och utnyttja realtidsinsikter från driftsdata för industriella tillgångar och hela fabriksmiljön.” Man pekar i detta på de konfigurerbara applikationerna i lösningen, som gör det möjligt för användare att definiera regler för händelseidentifiering och önskade svar. Dataanalys förenklar maskinövervakning samt problemdetektering och ger mätvärden för processoptimering, underhållsplanering och mer.”

”CONTACT Element for IoT” är centralt för e-F@ctory Alliancen. e‑F@ctory Alliance är en integrerad del under e‑F@ctory-paraplyet. Detta globala nätverk omfattar tillverkare av industriella komponenter samt specialiserade systemintegratörer och mjukvaruleverantörer.

Brett funktionell och öppen plattform
Man noterar vidare att CONTACTs IoT-mjukvara, precis som man förväntar sig av en brett funktionell plattform, säkerställer end-to-end datadrivna processer. I detta är också sånt som integrationen mellan befintliga IT/OT-system och maskiner av största vikt. Här konstaterar CONTACT att dessa bitar sömlöst kopplas samman via Elements for IoT.
Detta i sin tur gör det möjligt för företag att automatisera sin tillgångsförvaltning, optimera produktion och underhåll, erbjuda nya tjänster som pay-per-use och etablera hållbar energihantering.

Exempel på gränssnitt i CONTACT Elelents for IoT.

De här punkterna är också sånt som CIMdata-analysen pekar ut och man lyfter också fram ytterligare styrkor och säger att, ”CONTACTs mjukvara med låg kod/no-kod endast kräver minimal anpassning och kan implementeras på mindre än 30 dagar. Företag kan också välja om de vill använda sin lösning på plats, i sitt moln eller i molnet.”

Stöd för digitala tvillingar
I sin summerande konklusion skriver CIMdata följande:
”CONTACT Software, en långvarig leverantör av produktlivscykellösningar, skapade sin IoT-plattform med hjälp av sin CONTACT Elements-lösning, som är väl lämpad för både IoT- och IIoT-applikationer, delvis på grund av till företagets expertis kring industriella tillgångar och deras stöd för digitala tvillingar. CONTACT Elements ger de som använder lösningen en beprövad, modulär plattform och gör det enkelt att utnyttja andra plattformarselement i IoT/IIoT-applikationer. Företaget positionerar ”CONTACT Elements for IoT” som en affärsplattform som kan erbjuda en helhetslösning för att stödja de pågående processer runt IT, OT och ingenjörsteknik. Baserat på sina partnerskap och framgångar hittills är de på god väg att förverkliga sin vision.”

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title