Annons

BUSINESS INTELLIGENCE: Unit4 Prevero topplacerat i BARCScore

Tyska analytikern BARC och deras Score-analys befäster Unit4 Preveros position som en av de ledande inom Business Intelligence (BI) och integrerad planering. För tredje året i rad finns man med i analytikerns BARCScore tillsammans med företag som IBM, SAP, Jedox och BOARD. I år positionerades man dessutom som ”Challenger”, utmanare, i kategorin för Ekonomistyrningssystem.
– För oss bekräftar dessa utmärkelser att vi är på rätt spår med vår produktstrategi, fortsätter Katarina Gunnarsson, VD på Unit4 Nordic East. Fullt fokus på kundernas krav, ett nära samarbete och engagemang har spelat en viktig roll för att uppnå detta resultat och vi kommer att göra vårt yttersta för att fortsätta på denna väg.

Vad karakäriserar en vass BI-plattform? Flera saker, enligt BARC. En modern BI- och analysplattform kan allmänt spänna över traditionella och explorativa BI- och analyskrav, både för fristående data- och informationsapplikationer, men även när de är inbäddade i operativa applikationer. Med den ökade betydelsen av data för att inte bara stödja förvaltningsbeslut utan också öka effektiviteten och effektiviteten i operativa processer – såväl som det växande antalet produkter, tjänster och affärsmodeller som bygger på data – är en modern företags BI-plattform en oumbärlig ryggrad av något företag som vill lyckas anpassa sig till digitaliseringen av marknaderna. Lösningen måste också, enligt BARC, stödja ett brett spektrum av användningsfall. Därför bör den tillhandahålla verktyg för för olika typer av användare baserat på en lämplig infrastrukturgrund. Den tekniska infrastrukturen omfattar datalager, dataintegration och datakvalitetskomponenter, ordböcker, repositorier och många andra teknologier.

Prevero en av marknadsledarna inom BI.
När BARC nu i mitten av februari presenterades sin årliga branschrapport BARC Score, som undersöker och utvärderar leverantörer för lösningar inom ett flertal kategorier – däribland Business Intelligence-lösningar (BI) och integrerad planering samt Ekonomistyrningssystem – var Unit4s Prevero en av lösningarna som positionerades som marknadsledare i kategorin för BI-lösningar och integrerad planering. Bland Ekonomistyrningssystem placerades man dessutom som ”Challenger”, utmanare.


Unit4 Prevero fick också särskilt goda omdömen i kategorin Ekonomistyrningssystem för lösningens stöd för efterlevnad av legala krav. Totalt utvärderades 13 olika leverantörer och omdömena baserades på kriterier som företagets marknadsställning och den funktionalitet och integration av produktportföljen de erbjuder.
Inom kategorin BI-lösningar och integrerad planering utvärderades mjukvarufunktion efter kriterier som planering, användarvänlighet, produktstrategi och kundnöjdhet. I denna kategori medverkade lösningar från totalt 18 leverantörer.

En produktstrategi på rätt spår.
– Det är förstås en stor ära att få så fina betyg i båda BARC Scores kategorier och framförallt att för tredje året i rad få erkännas som marknadsledare inom BI och integrerad planering, säger Katarina Gunnarsson. Att vi också blivit erkända som ”Challenger” inom Ekonomistyrningssystem är både jätteroligt och en stark morot för oss att fortsätta utveckla och ytterligare förbättra Unit4 Prevero.
Med dessa resultat blir Unit4 Prevero en av få lösningar att tilldelas så höga betyg i båda kategorierna.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title