Annons

BYGG-CAD: Charlotte Tillbrandt blir ny VD för MagiCAD

MagiCAD svenska rörelse får en ny VD. Bolaget meddelade idag att Charlotte Tillbrandt blir ny sverigechef. Hon ersätter därmed David Malmgren, som ”beslutat sig för att se sig om efter nya utmaningar efter 11 år som VD och 20 år i företaget.”
MagiCAD tillhör den typen av CAD-lösningar som inte gör så mycket väsen av sig i pressammanhang, men som ändå har en stark ställning på marknaden; i detta fall bygg- och installationsområdet.
I ett uttlande från företag sägs att, ”Charlotte Tillbrandt kommer att fokusera på att bygga vidare på den starka grund och drivkraft som det svenska MagiCAD-teamet har skapat under de senaste 20 åren.”

Det finskägda MagiCAD är en av Sveriges ledande återförsäljare av programvaror för byggbranschen. Man är framför allt starka på el- och VVS-projektering, där man har en rad kompetenta moduler. Här är exempelvis MagiCAD för Revit och AutoCAD bland de främsta BIM-lösningarna, som bland annat kan hjälpa till med tekniska beräkningar.
I utbudet finns också MagiCAD Cloud, vilket är en onlinetjänst som tillhandahåller ”världens största utbud av tillverkarverifierade BIM-objekt för installationsprojektering”, med omfattande funktionsdata för konstruktionsberäkningar.

Charlotte Tillbrandt.

Tillbrandt är en långvägare. Bolaget har funnits länge på marknaden och nya Sverige-VDn, Charlotte Tillbrandt är en av dem som varit med länge på resan.
– Hon har en lång erfarenhet av vår bransch, vår verksamhet och med sin entreprenörsanda är hon ytterst lämpad till att utveckla bolaget med nya lösningar för framtiden, säger David Malmgren.

Tillbrandt började arbeta som säljare för 11 år sedan och hennes senast roll var som Sales & Marketing Manager.
– Jag känner mig hedrar att få det här ansvaret att driva ett mycket framgångsrikt bolag. Med marknadsledande och innovativa produkter och tjänster ser jag stor utvecklingspotential i bolaget. Jag ser framemot att leda vårt team med talangfulla och drivna kollegor där vi tillsammans arbetar för att hjälpa våra kunder att nå sina visioner, säger Charlotte Tillbrandt.
Hon tillägger att målet är att förse byggingenjörer med de rätta verktygen för att öka produktiviteten.
– Med de senaste, banbrytande verktygen och teknologierna är vårt uppdrag att utveckla ledande programvarulösningar för byggbranschen.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title