Annons

”CADens bäst bevarade hemlighet”: Vassare stöd för designautomation, tillverkning och samverkan i Solid Edge 2022

Till saken hör alltså att Solid Edge är en del av Siemens PLM-portfölj Xcelerator. Därmed finns kopplingarna till vad som utvecklats till att bli en intuitiv plattform för produktutveckling för att påskynda alla aspekter av produktskapande, inklusive 3D -design, simulering, visualisering, tillverkning och designhantering.

REGELBASERAD AUTOMATISERING
Här är en genomgång av de viktigaste förbättringarna och höjdpunkterna i Solid Edge 2022.

• Den nya inbyggda Solid Edge Design Configurator lägger till regelbaserad automatisering och möjliggör snabb anpassning av produkter baserade på designparametrar och regler, vilket sparar tid och möjliggör registrering och återanvändning av immateriella rättigheter i intelligenta modeller.

CAD Direct, en ny inbyggd 3D-designfunktion, förbättrar produktiviteten när du arbetar med geometri från populära datorstödda (CAD) system. Infoga filer direkt i en Solid Edge-enhet utan att behöva översätta filen separat, bibehålla associativitet. Data lagras i 3D-konstruktionsmonteringsfilen, vilket förhindrar överlappning av data.

• Nya CAD Direct-funktioner möjliggör infogning av tredjepartsdataformat utan behov av översättning samtidigt som associativitet bibehålls. Solid Edge 2022 fortsätter att integrera Siemens konvergerande modelleringsteknik, så att användarna kan blanda b-rep- och mesh-geometrier i samma modell – återigen utan konvertering, vilket gör maskdata mer användbar och minskar produktmodelleringstiden. Punktmolndata i fullfärg kan nu också användas för visualisering direkt inom Solid Edge, särskilt användbart vid eftermontering av fabriker eller anläggningar, vilket möjliggör positionering av designutrustning i sammanhanget med punktmolnen.

• Monteringsmodellering är ett konstant fokus och 2022-utgåvan av Solid Edge levererar den tredje raka versionen av förbättringar. Det nya förhandsgranskningsläget för montering minskar mängden data som laddas, medan modelleringsläge för flera kroppar är en ny miljö för att modellera interna komponenter i en monteringsfil. När det gäller att hitta de svåråtkomliga delarna sätter den nya komponentsökaren intuitiv sökning till hands med automatisk kompletterande suggestiva filter.

Simcenter Flomaster för Solid Edge-programvaran handlar om tillgänglighet till enkel analys av vätske- och värmeflöden i rörsystem.

• I Solid Edge 2022 introduceras också Simcenter Flomaster för Solid Edge-programvaran. Det handlar här om tillgänglighet till enkel analys av vätske- och värmeflöden i rörsystem. Systemnivåmodeller extraheras från 3D-modeller (reducerar förberedelsetiden med upp till 90 procent). Inbyggda guider visar nya användare vägen mot framgångsrika resultat, samtidigt som de behåller avancerade funktioner, till exempel simulering av snabba dynamiska händelser och trycksteg, för erfarna användare.

• CAM Pro 2.5-axlig fräsning ingår nu i Solid Edge Classic, Foundation och Premium för kunder med aktivt underhåll. Den är helt integrerad och bibehåller full associativitet med designdata och ger automatiserad verktygsbana skapad i kombination med bearbetningssimulering för att uppnå optimerade bearbetningsoperationer.

Skalbara datahanteringslösningar från Solid Edge hjälper användare att möta utmaningarna med alltmer komplexa produkter och processer. Ny dynamisk visualisering möjliggör snabb rapportgenerering.
John Miller, VP Siemens.

TILLGÄNGLIGT I MOLNET
Slutligen, har Siemens som sagt också tagit sikte på att erbjuda Solid Edge 2022 tillgänglig via Xcelerator som en tjänst. Detta ger tillgång till Siemens nästa generations molnbaserade samarbetslösning, inklusive Xcelerator Share, som ger designfokuserade funktioner (som 3D/2D CAD-visning/markup), augmented reality och säker projektbaserad delning till Solid Edge-gemenskapen.
– Vi har arbetat med och lyssnat på våra kunder och som svar har Solid Edge 2022 konstruerats för att hjälpa dem att växa sina företag, säger John Miller, VP för ”Mainstream Engineering” på Siemens.
– Förbättringarna av Solid Edge 2022 stöder bättre modern produktutveckling och tillverkningsprocesser, vilket gör att vår community av användare kan göra mer med tillgängliga resurser och möjliggöra nya arbetssätt som främjar större innovation, summerar han.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title