Annons

CAE: HPC- och simulering från Altair i tung roll när Aston Martin gör comeback i F1-cirkusen

Det som Altair kommer att tillhandahålla är lösningar inom simulering, högpresterande datorsystem (HPC) och artificiell intelligens (AI) och man gör det nu i form av ett nytt tekniskt partnerskapsavtal med Aston Martin Cognizants Formula One-team.
Formula One-teknikerna i Aston Martin Cognizants team använder Altair Grid Engine för att optimera teamets HPC-infrastruktur med sin lösning för schemaläggning och hantering av simulringskapacitet.

BRÄNSLE- OCH ENERGIEFFEKTIVA FORDON I FOKUS
Man har inom modern Grand Prix-racing prioriterat att, med en lägre totalkostnad, konstruera så bränsle- och energieffektiva bilar som det är möjligt. Tack vare att teamen kör komplexa simuleringar med hjälp av en optimerad datormiljö sker denna effektivisering långt innan bilen kommer ut på banan.
Altair Grid Engine gör det möjligt för Aston Martin Cognizants Formula One-teams tekniska avdelning att säkerställa att tiotusentals simuleringar och andra beräkningsintensiva uppgifter sekvenseras och samordnas enhetligt och korrekt. Det ger snabb och effektiv tillgång till HPC när det behövs, vilket är avgörande för driften av simuleringar som behandlar vindtunnlar, fordons aerodynamik och däckprestanda såväl som för att kunna finjustera kritiska komponenter av designen.

Aston Martin Cognizants tekniska team för F1 har som ett resultat av användningen av Altair Grid Engine fått en snabbare genomströmning i produktionen.

SIMULERING AV HELA BILAR
HPC driver också simuleringar av hela bilar, vilket ger en verklig simulator som låter förare likt Lance Stroll och Sebastian Vettel förstå hur ändringar i designen kommer att påverka prestandan för deras AMR21-bilar när det är dags för tävling.
– Aston Martin Cognizants imponerande F1-team verkar i en miljö där bråkdelar av sekunder räknas, inte bara på tävlingsbanan, utan även när det gäller snabba och välinformerade beslut om designen genom användning av HPC, säger Sam Mahalingam, teknisk chef hos Altair. Vi är stolta på Altair över att vara en del av historien genom att erbjuda branschens mest omfattande lösning inom HPC och kommer att heja på teamet under vartenda varv av Formel 1-säsongen.

SNABBARE GENOMSTRÖMNING AV JOBB
Aston Martin Cognizants tekniska team för F1 har som ett resultat av användningen av Altair Grid Engine fått en snabbare genomströmning i produktionen, de mest trängande behoven och resultaten prioriteras och tillämpningar och resurser blir effektivt använda. Altair har hjälpt teamet att:
• Uppnå en varaktig 97 procents användning av infrastrukturen med HPC
• Korrekt hantera de 10 terabyte data som teamet producerar varje dag
• Uppnå fördelar strategiskt och i prestanda inom Formel 1:s gräns på 25 teraflop genom att åstadkomma en ökad kapacitet, minskade responstider och driftsavbrott

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title