Annons

CAM/CNC-simulering: Sandvik köper den kända branschlösningen VERICUT

Sandvik Machining Solutions (SMS) är mest känt som tillverkare av verktyg- och verktygssystem, främst för avancerad industriell metallskärning med hårdmetall, specialkeramik och andra hårda material.
Som PLM&ERP News tidigare rapporterat har de relativt nyligen också expanderat mot additiv tillverkning och 3D-printinglösningar byggt på metallpulver.

Sandvikchefen, Stefan Widing.

Ifjol omsatte SMS-delen av Sandvik drygt 40 miljarder kronor, vilket var något mindre än hälften av bolagets totala intäkter på 103 miljarder kronor.

VERICUT EN LEDANDE AKTÖR PÅ CNC-SIMULERING
GCTech är förstås betydligt mindre omsättningsmässigt och drog under 2019 in strax under 50 miljoner dollar, motsvarande ca 450 miljoner. Bolaget har 180 anställda.
Å andra sidan är VERICUT en av de klart ledande aktörerna när det gäller NC-simulering. Det är kort sagt många som använder VERICUT för att simulera sina CNC-processer.
Grundat på en 3D-modell av en part som ska bearbetas i en tillverkningsprocess, simulerar mjukvaran bearbetningen baserat på detaljerna i delen, CNC-maskinen och de bearbetningsverktyg som används.
Därmed kan operatören med VERICUTs hjälp optimera processen relaterat till sånt som material materialavfall, verktygsslitage och på sista raden kort sagt minska produktionstiden.
Detta är kapabiliteter som låter välbetänkt att stoppa in i Sandviks ”kompetens- och leveranspakte” och tajmar väl ambitionerna man har att bli ” världsledande leverantör av lösningar till den bredare komponenttillverkningsindustrin”. Tveklöst kanVERICUT och CGTechs NC-kodsimulering, verifiering, optimering och programmeringslösningar bidra till att flytta fram Sandviks position mot detta mål.
Till saken hör också att Sandvik redan sedan tidigare har haft med kopplingar till CGTech och deras simulerings- och verifieringsprogrammet VERICUT, som ger fullständigt stöd vid import av verktygsuppsättningar som skapats i CoroPlus ToolLibrary.

Sandvik-chefen räknar med att köpet ska vara slutfört före årsskiftet.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title