Annons

CAM: ”Kraftfullt och budgetvänligt” – BobCAM lanserar nytt plug-in för Rhino

BobCAD-CAM har lång erfarenhet av CAM-lösningar och man pekar gärna på att de utvecklats av programvaruingenjörerna som börjat sina karriärer inom programmering, installation och drift av CNC-maskiner i tillverkning; vilket man menar ger, ”en förståelse för branschen som möjliggör effektiva lösningar för det dagliga arbetet.”

FRIFORMSMODELLERING MED NURBS-TEKNIK
Med Rhinoceros V7 får man en lösning som ger stora möjligheter varierad modellering av friformsmodeller med NURBS-teknik. Den har ett stort antal gränssnitt och är kompatibel med alla vanliga CAD-, CAM- och CAE-systemen.
För designers som behöver skapa organiska former snabbt är SubD en ny typ av geometri för att skapa mycket exakta former, som också kan redigeras ytterligare. Till skillnad från andra geometri-typer kombinerar SubD noggrannheten hos fria former med möjligheten till snabb bearbetning.

TÄCKER HELA ARBETSFLÖDET
Det är alltså till denna miljö BobCAM för Rhino kopplar som det senaste plugin-programmet för CAM-programvara för Rhinoceros 6- eller 7-användare. Detta innebär bl a att funktionerna och tekniken för verktygsbanor i BobCAM nu blir tillgänglig i Rhinos designmiljö. Hela arbetsflödet, från design, programmering av verktygsbanor, simulering av bearbetning upp till överföring av data till maskinen och produktion sker inom ramen för ett program.
BobCAM för Rhino erbjuder sålunda:
• Simultan 2- till 5-axlig fräsning
• 2- till 4-axlig tråd-EDM
• 2-axlig svarvning
• Borrning förstås
• Waterjet-, plasma- och laserskärning

Vidare har BobCAM för Rhino en modulstruktur och kan växa med CAM-kraven. Bolaget hävdar också att lösningen, ”erbjuder en extremt ekonomisk CAD-/CAM-lösning med ett unikt förhållande mellan pris och prestanda.”
Den som vill pröva kan ladda ner en testversion via: https://www.bobcad-europe.com/bobcam-for-rhi

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title