Annons

Capgemini blir en av Volvo Cars huvudleverantörer inom molnet och digital transformation

Det rullar på bra för Capgemini. Idag meddelar bolaget att man ingått ett nytt treårigt förvaltnings- och utvecklingssamarbete med Volvo Cars.
Den globala jättekonsulten kommer att leverera ett brett utbud av transformationstjänster, inklusive produktorientering, DevOps och molntjänster. Det nya avtalet, menar man, ”förstärker det långsiktiga samarbetet mellan Capgemini och Volvo Cars.” Det gör också Capgemini till en av Volvos huvudpartners inom digital transformation och molntjänster.
Tyngdpunkten i dagens annonserade avtal ligger på tjänster och annat relaterat till den svensk-kinesiska fordonstillverkarens SAP-lösningar. Utanför Volvo Cars affärssystemsida, på PLM-området, är det således andra leverantörer som gäller. Här är det Siemens Teamcentersvit och Dassaults CAD-lösning CATIA som är huvudverktygen.

Capgemini valdes för sin förmåga att hantera stora och komplexa digitala transformationer, och för dess globala kompetens inom både affärs-och IT-system. Capgeminis starka position inom bilindustrin med solida globala referenser var också avgörande.
– Vi är glada och stolta över att Volvo Cars har valt oss som en av deras huvudpartners för att hjälpa till med deras digitala förändringsresa. Det är oerhört spännande att tillsammans med Volvo Cars vara med och förändra deras affärsmodell och tillsammans ta fram ett helt nytt arbetssätt för att påskynda Volvo Cars transformation. Vi ser fram emot att starta denna resa tillsammans med Volvo Cars, säger Anil Agarwal, chef för Capgemini i Skandinavien.

Huvudleverantör på SAP-sidan
Tjänsterna i avtalet kommer att nyttja bredden i Capgeminis globala expertis och levereras från leveranscentra i Sverige, Belgien, USA, Kina, Polen och Indien. Bolaget kommer framför allt att bli huvudleverantör inom SAP, vilket inkluderar implementering av SAP S/4HANA. Dessutom kommer man att leverera tjänster inom affärstransformation, förvaltning och utveckling av applikationer samt infratukturtjänster som hosting, säkerhet och hantering av global servicedesk.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title