Annons

Capgemini och Telia Sverige i strategiskt samarbete inom 5G

Capgemini och Telia Sverige ska samarbeta inom 5G. Partnerskapet tar sikte på att bygga nyckelfunktioner för att möjliggöra att svenska industrier förblir i digitala framkant. Genom 5G-teknik kommer Capgemini menar sig också att genom detta samarbete kunna, ”ta digital innovation till nästa nivå och skapa nya affärsmodeller tillsammans med kunderna.”
- 5G förstärker digitaliseringen radikalt, vilket gör det möjligt att nå nästa nivå, och det är precis vad våra kunder förväntar sig att vi ska hjälpa dem att göra, säger Tobias Larsson, VP på Capgemini Invent och ansvarig för 5G i Sverige. Att tillhandahålla en så kraftfull teknik som 5G, öppnar för stora möjligheter för de flesta sektorer, och våra kunder är angelägna om att komma igång med den nya tekniken.

PLM&ERP News har tidigare skrivit om Capgemini Research Institutes nyligen publicerade rapport, där 5G pekas ut som en av de mest snabbväxande trenderna när det gäller digitalisering. En stor andel industriföretag från alla sektorer är redo att utnyttja den nya tekniken för digitalisering. De förväntade fördelarna gäller allt från uppkopplade fordon till automatiserig inom industrin och förbättrad säkerhet tack vare de nya möjligheter som 5G ger.

Skapar nya affärsmöjligheter
I ett gemensamt pressmeddelande hävdar de båda företaget att Telias expertis inom uppkopplad digitalisering tillsammans med Capgeminis globala expertis inom digital affärs-och IT-transformation att skapa en effektiv användning av 5G och ta företag och organisationer till nästa steg i deras digitala resa. 5G kommer initialt att rullas ut hos industrier som dedikerade nät för lösningar som kräver extrem prestanda och en garanterad servicenivå.
– 5G är ett bra exempel på hur teknik kan skapa nya affärsmöjligheter, spara kostnader, och samtidigt bidra till en mer hållbar värld. Vi är glada att välkomna Capgemini till partnerprogrammet där vi tillsammans bygger ett kraftfullt ekosystem för att ta tillvara på och hitta nya möjligheter med 5G, säger Magnus Leonhardt, Strategi och innovationschef på Telia Sverige.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title