Annons

CAPITAL ELECTRA: Siemens tar nya kliv i molnet med ny innovativ lösning för el-design

Som en komponent i Siemens PLM-portfölj av mjukvara och tjänster, Xcelerator, erbjuder Capital Electra X användarna sofistikerade elektriska designmöjligheter med lägre ägandekostnad och kortare tid till produktivitet än traditionella lokala lösningar.
– Många produkter inom flera branscher är differentierade genom allt mer sofistikerat elektriskt innehåll, vilket driver snabb användning av kommersiella elektriska designverktyg, säger Frances Evans, senior VP för Integratede Electrical System, på Siemens Digital Industries Software, och fortsätter:
– Enskilda elektriker eller små designteam kämpar dock ofta med den högre ägandekostnaden och längre tid till produktivitet hos mer komplexa företagsfokuserade lösningar. Istället kommer en webbläsarbaserad SaaS-lösning designad för enkel användning, snabb användning och med minimala utbildningskrav att göra det möjligt för dem att skapa elektriska scheman enklare och snabbare, med vilken enhet som helst, till en låg månadskostnad.

Exempel på gränssnittet.

Capital Electra X kopplar automatiskt kretsar vid placering av symboler
Det nya Capital Electra X-erbjudandet är baserat på banbrytande teknologi från det nyligen köpta Radica Software Sdn. Bhd., baserat i Ipoh, Malaysia.
– Som leverantör av molnbaserad elektrisk CAD, med en beprövad digital go-to-market-modell och över 300 kunder i 50 länder, är Radica Software-teamet stolta och glada över att ansluta sig till Siemens, kommenterarr Thomas Yip, VD för Radica. Kombinationen av vår Electra Cloud-tekniken, stärkt av Siemens teknologi, utvecklingskapacitet och globala räckvidd, ger möjlighet att bättre betjäna SMB-marknaden för elektrisk design med den första helt molnbaserade SaaS-lösningen skräddarsydd för individer och små team.

Positivt emottagande från analytiker
– Siemens, med sin breda och djupa produktsvit Capital, är en ledande lösningsleverantör inom elektrisk design för företag, särskilt inom fordons-, flyg- och terrängfordonsindustrin, säger Chad Jackson, VD och chefsanalytiker, Lifecycle Insights.
Han tillägger att hans forskning har visat att företag av många storlekar bygger ut kompetens inom eldesign för att stödja utvecklingen av smarta, uppkopplade produkter.
– Med Capital Electra X stödjer Siemens små och medelstora företags ansträngningar att integrera elektriska system i sina erbjudanden med kraft och enkel åtkomst. Mer allmänt stärker detta förvärv hela Capital-sviten, vilket gör det möjligt för Siemens att tillhandahålla den rätta lösningen till dem som arbetar med produkter oavsett komplexitet och i alla tillväxtstadier.”

Capital Electra X-erbjudandet är tillgängligt omedelbart.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title