Annons

Chalmers säljer SSPA till forskningsinstitutet RISE

SSPA kommer att ingå i RISE division för Säkerhet och transport. RISE har genomfört ett flertal förvärv sedan RISE bildades 2016 och har idag värdefulla erfarenheter av integrationer. Liksom vid tidigare förvärv kommer ett projekt att startas för att hantera alla aspekter i samband med integrationen.
– Vi ser positivt på denna förändring där SSPAs breda och gedigna kompetens passar väl in i RISE hållbara maritima verksamhet, säger SSPAs VD Stefan Eliasson. RISE är ett starkt varumärke och en större organisation med många upparbetade kontakter på områden som är intressanta för oss. Vi ser fram emot att tillsammans utveckla nya affärsmöjligheter i den växande maritima sektorn.

CHALMERS VILL FOKUSERA PÅ KÄRNVERKSAMHETEN
SSPA förvärvas alltså från stiftelsen Chalmers tekniska högskola. Till saken hör också att RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster.

Chalmersstiftelsen vill fokusera starkare på högskolans kärnverksamhet och samtidigt skapa bästa möjliga förutsättningar framåt för SSPA. RISE organisation arbetar på ett sätt som har stora likheter med SSPA, med en kombination av offentliga och kommersiella forsknings- och utvecklingsuppdrag, och har kompetens och kunder som matchar SSPA på ett bra sätt, säger Stefan Bengtsson, rektor och VD för Chalmers.
Den miljö SSPA kommer till, RISE, har siktet inställt på att i internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidra till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle.
Man har 2 800 medarbetare som driver och stöder alla typer av innovationsprocesser.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title