Annons

Christer Wallberg i ny storsatsning när IT-bolaget Pinja stärker styrelsen med nordisk toppkompetens

Norvestor har kontor i Oslo, Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Luxemburg. Teamet har arbetat tillsammans sedan 1991, vilket gör det till ett av de mer erfarna riskkapitalteamen i Norden. Det har gjort 78 investeringar med mer än 300 uppföljningsaffärer, samt gjort 53 exits, inklusive 16 börslistningar.  

Effektiv digitaliseringspartner
I den här miljön ska nu den nya styrelsekvartetten bidra till en fortsatt snabb tillväxt. Wallberg säger till PLM&ERP News att fokus primärt nu ligger på att expandera snabbt och kraftigt i framför allt Sverige.
Han beskriver Pinja som en effektiv partner för digitalisering och kunskapsbaserad ledning. Inte minst på verkstadsbolagssidan.
– Våra kunder är aktörer inom industrin och det digitala samhället som vill dra nytta av digitalisering, mjukvara, analys och nya affärsmodeller snabbare och effektivare än sina konkurrenter, säger han och pekar på att man genom att effektivera kunders verksamheter hjälper dem att uppnå en hållbarare affärsverksamhet i en värld som i dag, mer än någonsin, behöver hållbara lösningar.

Stark styrelserepresentation
Om de fyra nya styrelsemedlemmar kan sägas följande:

  • Lena Wäppling, en svensk bosatt i Schweiz, har över 25 års erfarenhet av industrin – hon har bland annat innehaft flera ledande positioner inom ABB och har bred kunskap om olika industriområden. Hennes expertis innefattar förändringsledning, utveckling av internationell affärsverksamhet och tillväxt av innovationsfokuserade företag.
  • Niklas Flyborg har över 25 års erfarenhet av ledarskap i nordiska företag som är verksamma internationellt. Under sin karriär har han haft flera VD-positioner. Han har bland annat fungerat som VD och styrelseordförande för Cybercom. Numera jobbar han som rådgivare, investerare och talare. Till hans expertis hör serviceföretags affärsverksamhet och ansvar i den digitala världen.
  • Juho Lipsanen har flera decenniers erfarenhet av chefspositioner i internationella företag. Han har tidigare fungerat bl.a. som verkställande direktör för Telia och Alma Media i Finland. Lipsanen hämtar med sig en stark vision om utveckling av global serviceaffärsverksamhet till Pinjas styrelse.
  • Christer Wallberg har en lång erfarenhet av internationella mjukvaruföretags ledning, industri och serviceaffärsverksamhet. Under sin karriär har han bland annat har fungerat som VD för Tacton. Wallberg är specialist på att leda snabbt växande företag och börslistningar. Andra bolag han är aktiv i är teknik- och industrikonsulten Prevas, Multisoft och Inducore.

Pinjas styrelse har sammanlagt sex medlemmar. Som styrelseordförande fungerar Marika af Enehjelm, partner hos Norvestor. Utöver Marika representerar också Trond Bjørnøy huvudägaren Norvestor i Pinjas styrelse. Trond är Norvestors medgrundare och partner.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title