Annons

Combined Excellens på ny köprond: Elvenite

Combined Excellence är en koncern med en tämligen verksamhet inom digitaliserings- och ERP-området. Man äger en rad bolag: Ninetech, Netgain, CloudPro, SiteDirect, TWO, Viewbase Solutions och Smartsourcing. Omsättningen ligger på ca 270 miljoner. Idag meddelar Combined Excellence att man köper Elvenite, som är en tjänsteleverantör till livsmedelsindustrin med spetskompetens inom ERP och Business Intelligence.

Elvenite har under sina tio år levererat stabil tillväxt och lönsamhet och har en kundbas med företag som Marine Harvest, Lantmännen, Kavli, Skånemejerier och Coop.

Kompletterar med Infor M3 och Lik  Elvenite kommer på samma sätt som tidigare fortsätta verka som ett entreprenörsdrivet företag, men framöver som en del av Combined Excellence.
– Vi förstärker oss inom vår tjänstedomän Digital operations där vi tror hårt på Elvenites spetskompetens inom branschspecifika kärnprocesser. Vi kompletterar därmed vårt erbjudande med såväl det världsledande ERP-systemet Infor M3 samtidigt som vi breddar vår kompetens kring analysplattformen Qlik, säger Niklas Hellberg, ordförande i Combined Excellence.

Hellberg sammanfattar affären med att man nu etablerar en affärsvolym.
– Sett ur ett rullande 12 månaders perspektiv närmar vi oss en omsättning på en tredjedels miljard, allt med god lönsamhet och vi blir totalt ca 260 kollegor i koncernen.

Från Elvenites sida noterar VD Johan Gotting, att man tillför koncernen ett stort värde.
– Vårt tydliga branschfokus med välkända varumärken i kundportföljen, likartade företagskulturer samt inte minst mycket kompetenta och engagerade medarbetare gör att våra bolag passar mycket bra tillsammans, säger Gotting och fortsätter:
– Vi kommer fortsätta på den inslagna vägen där vårt nära samarbete med ledande affärssystemsleverantörer som Infor och andra partners fortsätter vara nyckelelement i vår strategi. Som en del av Combined Excellence bidrar Elvenite med såväl lokal förankring som internationell erfarenhet och räckvidd.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title