Annons

COMSOL fortsätter i pionjärspåret: Mobil simulering med nya Androidappen

En av tidens tendenser inom simulering handlar om att bredda möjligheterna att använda mjukvaruverktygen inom team som tar fram nya lösningar. På sista raden handlar det hela om en demokratisering med potentiellt goda effekter på produktutvecklingens resultat.
Svenska CAE-utvecklaren COMSOL har varit tidigt ute på det här området, rent av på pionjärnivå med sin Application Builder; ett spår som man nu fortsätter att plöja i. Idag meddelar bolaget att appen COMSOL Client for Android nu finns tillgänglig för nedladdning. Användare kan köra simuleringar på Android-enheter som telefoner, surfplattor och Chromebooks genom att ansluta till COMSOL Server som utför det numeriska beräkningsarbetet i bakgrunden.

Med COMSOL Client for Android är det möjligt att ta med sig simuleringsapplikationer direkt ut på fältet. Användaren är inte beroende av hårdvaran på Android-enheten eftersom simuleringarna körs med hjälp av COMSOL Server. Detta innebär att exempelvis tekniker eller säljare får tillgång till styrkan hos COMSOL Multiphysics direkt på sina telefoner och surfplattor när de arbetar utanför kontoret.
– Med COMSOL Server kan användaren köra simuleringar med hjälp av en webbläsare eller en tunn klient, säger Daniel Ericsson som är global applikationschef på bolget. Med den nya lösningen utökas dessa egenskaper och tar användarupplevelsen till en ny nivå när simuleringar körs på Android-enheter.

Bygger egna simuleringsappar
– Genom att använda COMSOL Multiphysics och Application Builder kan jag skapa modeller och baserat på dessa bygger jag simuleringsapplikationer. Det här gör att andra avdelningar kan testa olika konfigurationer för deras speciella behov och på så sätt ta fram den bästa designen, säger Sam Parler som är researchdirektör på Cornell Dubilier.
Application Builder och COMSOL Server används för att göra avancerade multifysiksimuleringar tillgängliga för en bredare publik. Lösningen låter simuleringsspecialister skapa lättanvända och skräddarsydda grafiska gränssnitt (simuleringsapplikationer) som baseras på modeller byggda i den svenska CAE-utvecklarens Multiphysics-mjukvara.
De specialiserade analysverktygen sprids sedan med COMSOL Server. Administratörer har full kontroll över vem som ska ha behörighet till simuleringsapplikationerna. Den snabba och skalbara processen gör att företag kan sprida simuleringsapplikationer på minuter till den globala organisationen.

COMSOLs Daniel Ericsson.


– Vårt kärnvärde är att få fler att utnyttja multifysiksimuleringar, fortsätter Daniel Ericsson. Nya Client for Android gör att alla från designingenjörer till tekniska säljare blir effektivare nu när de kan utföra simuleringar med Multiphysicsprogrammet från en mobiltelefon eller surfplatta.

Sammantaget gör den nya lösningen det smidigt att köra simuleringsapplikationer. Användaren är aldrig längre bort än ett knapptryck från att köra den senaste versionen av en lättanvänd applikation på sin bärbara enhet närsomhelst och varsomhelst i världen.

COMSOL-grundare: fr v Farhad Saedi och Svante Littmarck.

Grundat av nuvarande CEOn Svante Littmarck
Allmänt om COMSOL ska sägas att bolaget tillsammans med Hexagon är de enda svenska företagen med försäljningssiffror som ger dem en plats på analytikern CIMdatas topplista över världen tio främsta intäktsgeneratorer inom Simulering & Analys-området. Bolaget, grundat av bl a Svante Littmarck, CEO för COMSOL Group och Farhad Saedi, är en global spelare vars simuleringsmjukvara används av företag, forskningslaboratorier och universitet för produktutveckling och forskning. Huvudprodukten, COMSOL Multiphysics, erbjuder en miljö för modellering och simulering av fysikaliska system. En speciell styrka är förmågan att ta hänsyn till kopplade fenomen, vilket kallas multifysik.
Tilläggsprodukterna utökar simuleringsplattformen inom elektromagnetism, mekanik, akustik, strömningsmekanik, värmeöverföring och kemi.
Bolaget har idag 19 kontor runt om i världen samt ett nätverk av distributörer.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title