Annons

COMSOL tar djupgrepp om multifysisk simulering och modellering inom design för flyg- och försvarsindustrin

SVENSK VÄRLDSSPELARE INOM SIMULERING & ANALYS. Intressant att notera är att Sverige faktiskt har ett av de tio största bolagen inom Simulering & Analys i form av COMSOL. Bolaget utvecklar simuleringsmjukvaran COMSOL Multiphysics och ligger kommersiellt, enligt PLM-analytikern CIMdata, på nionde plats på CAE-topplistan 2022, med en marknadsandel på strax under 2 procent efter storheter som ledande Ansys, MathWorks, Dassault Systemes och Siemens Digital Industries. Inom segmentet för multifysik är man därmed en av de absolut globalt ledande lösningarna.
Idag genomför bolaget ett onlineevenemang som innehåller huvudtalare från NASA Ames Research Center, Northrop Grumman och Raytheon Technologies. Evenemanget kommer också att innehålla COMSOL-ledda tekniska sessioner som täcker hur multifysikmodellering gynnar flyg- och försvarsindustrin.
Notabelt är t ex den första keynoten, med titeln "COMSOL Multiphysics for Circuit Board Thermal Analysis", hållet av Russell Rioux från Northrop Grumman. Presentationen fokuserar på termisk analys av kretskortsmodeller som har tusentals delar, var och en med individuella effektförluster och egenskaper. Rioux kommer att förklara hur komplexa kretskortsskikt införlivas i modellerna med hjälp av bildbehandlingsfunktionaliteten i COMSOL Multiphysics för att minska modellmaskning samtidigt som den fysiska noggrannheten bibehålls.

Bland andra talar kan uppmärksammas Hannah Alpert från NASA Ames Research Center , som håller ett anförande under titeln, ”Termisk modellering av en kompressor för CO2-borttagning i den internationella rymdstationen.” Hon lyfter här fram användningen av multifysisk simulering i forskning och utveckling av teknik för borttagning av föroreningar, vilket är avgörande för att stödja system som gör det möjligt för människor att leva och arbeta i yttre rymden.

Raytheon talar kring metamaterial och metaytor
Dagens sista keynote är, ”Multiphysics and Metamaterials: Applications and Opportunities”, kommer Scott Sorbel från Raytheon Technologies att diskutera användningen av metamaterial och metaytor i branschen och gå igenom hur förståelse av multifysiksaspekten av dessa system är avgörande för både prestandaverifiering och tillverkningsbarhet.
– Vi ser fram emot att höra talarna diskutera användningen av multifysiksimulering i sina projekt, säger Ryan Durac, flyg- och försvarsansvarig på COMSOL, och fortsätter: ”Denna industri är känd för sina höga krav på noggrannhet och tillförlitlighet, och simulering gör det möjligt för ingenjörer och forskare att bygga förtroende för sina konstruktioner. Detta är särskilt viktigt när enheterna är avsedda för användning i utmanande miljöer, som i omloppsbana eller under vatten.”

De övriga COMSOL-ledda sessionerna täcker följande ämnen:

  • Modellering inom flyg och försvar med COMSOL Multiphysics
  • Metamaterial
  • Kompositmaterial
  • MEMS
  • Optimering
  • Värmeöverföring i rymdfarkoster
  • Akustik och aeroakustik
  • Lågfrekvent elektromagnetik


Q&A-sessioner följer för övrigt varje keynote-tal och teknisk presentation. Dessutom kommer det att finnas en öppen diskussionssession där deltagarna kan ställa en panel av COMSOL-personal alla frågor de kan ha.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title