Annons

CONFIGURATION MANAGEMENT: Configits Ace blir Unity-verifierad – beställningar kan göras direkt i en smart 3D-produktkonfigurator

Konfigurationsarbetet är en av nycklarna till effektiv produktutveckling inom en rad olika industrisegment och relaterat till produktframtagning. Domänen brukar sorteras in under sub-PLM-begreppet CLM, vilket står för Configuration Lifecycle Management, eller bara CM, Configuration Management.
Området, som spelar viktig roll inom t ex automotive, maskindesign eller aerospace & defense är centralt i dagens utveckling mot alltmer komplexa produkter. PLM-analytikern CIMdatas chef, Peter Bilello, pekar i sammanhanget på faktorer som domän- och systemkrav, ändrade sammansättningsdesigner, tredjepartskomponenter: ”Alla dessa aspekter och mer,” menar han, ”måste hanteras under paraplyet för konfigurations-hantering (CM). Med fler ömsesidiga beroenden som driver konfigurationer nu än någonsin tidigare måste maskinbyggare prioritera att göra saker rätt första gången istället för att göra dem om och om igen, vilket slösar bort värdefull tid och resurser.”
Detta sagt som en bakgrund till att en av de världsledande aktörerna på CLM-området danska Configit, idag tillkännagivit att dess Configit Ace nu blivit en Unity Verified Solution. Därmed är man en Unity Verified Solution Partner. Det senare är en grupp företag som representerar ett ekosystem av pålitliga tredjeparts-SDK:er, plugin-program, redigeringsprogram och mer. Dessa företag arbetar med Unity för att löpande säkerställa teknisk anpassning och verifiera överensstämmelse och prestanda med de senaste Unity-utgåvorna.
Dessutom har de två företagen utvecklat en koppling mellan Configit Ace och Unity Forma, vilket ger tillverkarna klassens bästa konfiguration och 3D-visualiseringsteknik.
- Att bli en del av Unitys Verified Solution-ekosystem kommer att göra det möjligt för oss att hjälpa fler kunder med förbättrad funktion av produktkonfigurationen, kommenterar Johan Salenstedt, VD för Configit, saken. Hur då?

Salenstedt pekar i detta på att Unitys visualiseringsprodukt, Forma, låser upp stora effektivitetsvinster inom innehållsproduktion:
– Detta gör det möjligt för företag att snabbt importera 3D-produkter data för att visualisera modeller och alla deras varianter i 3D i realtid. Vår Configit Ace API kommer därmed att ge användarnas en mer immersiv 3D-upplevelse av produkten. Det passar perfekt för behoven hos våra och Unitys kunder, som tillverkar mycket komplexa produkter, tillägger han.

Som en Unity Verified Solutions har Configit genomgått en extensiv granskningsprocess för att säkerställa att den uppfyller Unitys högsta standarder. Unity Verified Solutions erbjuds av domänexperter som är engagerade i att tillhandahålla högkvalitativa lösningar och support, vilket innebär att flera år framåt, när en produkt distribueras, kan utvecklare lita på att den verifierade lösningen fortfarande får stöd.

Självbetänande 3D-konfigurator
Configit Ace-plugin för Unity Forma, tillgänglig idag via Unity Asset Store, och innebär punktvis bl a följande:

  • Den gör det möjligt för globala tillverkningsföretag med mycket konfigurerbara produkter att minska tiden från produktdesign till försäljning till tillverkning med 92 procent.
  • Vidare skapas möjligheter för dessa företags slutkunder att lägga beställningar i en helt integrerad, självbetjänande 3D-konfigurator, med olika grader av avancerad komplexitet, vilket också kan vässa försäljningseffektiviteten.
  • Skapar en enkel, friktionsfri process för att underhålla konfigurationslösningen för backend-personal. En enda källa till konfigurationssanning för varje relevant avdelning resulterar i en tvärfunktionell felfri process, utan redundanta kontroller och iterationer.

Har spelat en tung roll på Jaguar Land Rover
Vi ska också säga några ytterligare ord om Configit, vars lösningar i praktisk verklighet PLM&ERP News- och VerkstadsForum-läsare bl a stött på i våra tidigare artiklar om Jaguar Land Rovers PLM-satsning kring Dassault Systemes 3DEXPERIENCE-plattform, där Configit spelat en tung roll som konfigurationsplattform.

Alla Configit-produkter är baserade på den patenterade Virtual Tabulation (VT)-teknologin, som har omdefinierat produktkonfigurationen genom att erbjuda högre hastighet och bättre hantering av komplexitet.
Virtual Tabulation gör det möjligt för Configit att leverera kraftfulla, lättanvända konfigurationslösningar till marknadsledande globala företag.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title