Annons

Conscia expanderar på molnsidan och köper svenska SECOA

SECOA är en Cisco Gold Partner och man levererar som sagt en rad molnbaserade nätverks- och säkerhetstjänster via en kundportal och mobilapp. Företagets tjänster kännetecknas av hög automation, AI-stöd, innovation samt expertsupport och SECOA valdes nyligen till Cisco Growth Partner of the Year 2020. Förvärvet, Conscias tionde sedan 2014, öppnar för en expansion av tjänster och försäljning för Conscia både nationellt och internationellt.
– Conscia är överlägset bäst på Cisco. Med deras stöd kommer vi att kunna utveckla våra tjänster snabbare och även integrera dem med Conscias världsberömda Asset Management-portal CNS. Deras omfattande expertis, resurser och marknadsaccess ger oss helt nya möjligheter i och utanför Sverige, säger SECOA-chefen, Fredrik Dahlgren, i en kommentar till affären.

SECOAs molnportal.

FÖRVÄNTAD KRAFTFULL TILLVÄXT INOM MOLNTJÄNSTER
Molntjänster är den del av den svenska IT-marknaden som väntas växa oavbrutet genom 2020, enligt Radar Group.
SECOAs erbjudande är anpassat till behoven hos dagens medelstora och stora företag, ofta med en cloud-first strategi och en mobil arbetsstyrka. Företaget levererar en rad, främst Cisco-baserade nätverks- och säkerhetstjänster med AI- och expertsupport genom den egenutvecklade kundportalen SECOA Cloud.
Båda bolagen är snabbväxande Cisco Guld-, Customer Experience- och Cloud Managed Services Partners med fokus på privatmarknaden, och SECOA adderar nu sju Cisco expertcertifieringar till Conscia Sveriges 24. SECOA tillför Conscia ett fjärde kontor i Borlänge, men även personal i bland annat Sala, Västerås och Uppsala.

Conscias sverigechef, Robert Gustafsson.

STÖD FÖR AFFÄRSKRITISK INFRASTRUKTUR
Om Conscia kan noteras att man specialiserar sig på cybersäkerhet, IT-infrastrukturlösningar och ”managerade” tjänster. Man strävar i detta efter att, ”stödja kundernas affärskritiska IT-infrastruktur över hela värdekedjan från design, implementering och drift till optimering.” Denna ambition, menar man, ”stöds av djupgående teknisk kompetens och insikter som visas genom den unika kundportalen, detta utgör också grunden för de bästa kundupplevelserna och den högsta kundnöjdheten i branschen.”
För närvarande har Conscia Group mer än 750 anställda i sex länder (Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Nederländerna och Slovenien), med en årlig omsättning på cirka 2,5 miljarder danska kronor, motsvarande ca 335 miljoner euro.
Bland investerarna i Conscia finns f ö Nordic Capital.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title