Annons

cPDm i molnet: Vilka är vinsterna med att Teamcenter-plattformen blir tillgänglig på Google Cloud?

Siemens PLM-portfölj, Teamcenter, är en av marknadens starkaste. Denna position förstärks nu genom dagens besked att denna cPDm-plattform (collaborative Product Definition management) också blir tillgänglig i Google Cloud-miljön. Teamcenter kan beskrivas som en ryggrad när det gäller produktdatahantering sett i ett produktlivcykel-perspektiv. Lösningen är ett modernt, anpassningsbart PLM-system som kopplar samman människor och processer över funktionella silos med en digital tråd för innovation.
Men vad är det för vinster med att portföljen nu blir tillgänglig i Google Cloud?
- En hel kan vinnas i detta, säger Hans Thalbauer, chef för ”Supply Chain & Logistics Solutions” inom Google Cloud. Han fortsätter: ”Med Teamcenter på Google Cloud kommer tillverkare att kunna kombinera Siemens expertis och tekniska kapacitet med Google Clouds branschledande säkerhet, efterlevnad och hanterbarhet. Samarbetet kommer att göra det möjligt för kunder att reagera snabbt på förändrade affärsbehov och enkelt skala upp för att möta deras krav på PLM-programvara."

Alltså, Teamcenter på Google Cloud kan göra det möjligt för organisationer att skala snabbt och flexibelt, samtidigt som det ger oöverträffad tillgänglighet och hanterbarhet.
Siemens Digital Industries Software hävdar samtidigt att detta ett av världens mest använda PLM-system kan implementeras snabbare, ge lägre totala ägandekostnader och vässa tillgänglighet och skalbarhet på ett sätt som passar dagens framsynta tillverkare kräver.
– Teamcenter är ett modernt, anpassningsbart PLM-system som kopplar samman människor och processer över funktionella silos med en digital tråd för innovation. Teamcenter hjälper kunder att planera, utveckla och leverera produkter, samtidigt som det ger säker, kontrollerad åtkomst till ett företags mest känsliga immateriella rättigheter under produktens livscykel, från konceptualisering till slutet av livet, säger Siemens’ PLM-chef, Joe Boman, i en kommentar.

Teamcenter-ansvarige Joe Boman, Siemens.

Implementering enligt en IaaS-modell
När det implementeras i en IaaS-implementeringsmodell (Infrastructure-as-a-Service) på Google Cloud kan Teamcenter hjälpa till att förbättra infrastrukturens prestanda, skala flexibelt för att möta projektkraven och sänka den totala ägandekostnaden, förklarar Boman vidare:
– Dessutom blir det möjligt för kunder att få dessa fördelar tillsammans med speeden, skalan, säkerheten och hållbarheten hos Google Cloud. Genom att föra Siemens Teamcenter till molnet kan kunderna lättare bryta ner silos för att kombinera områdena informationsteknologi (IT) och operationell teknologi (OT), vilket möjliggör sammansmältning av data från den verkliga världen av automatisering med den digitala världen av information och ingenjörsteknologi.

Förutom fördelarna med enkel molnåtkomst har Siemens utökad användbarhet med förkonfigurerad Teamcenter-anslutning till Google Workspace. Användare av Dokument, Kalkylark och Presentationer kan nu hantera dessa filer i Teamcenter och redigera i webbläsaren.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title