Annons

CYBERSÄKERHET: Combitech tar över hela norska Watchcom

Säkerhetsfrågorna inom IT relaterad till industriell verksamhet är en av dagens nyckelområden. Det är i korthet bakgrunden till dagens besked att Saabägda teknikkonsulten Combitech tar över hela norska cybersäkerhetsbolaget Watchcom. Genom förvärvet stärker Combitech ytterligare sin position som ledande på ”Cyber Security” i Norden. Tidigare ägde man efter en affär 2016 drygt 50 procent av bolaget.

– Vi ser en stor efterfrågan på Cyber Security på den nordiska marknaden, bland annat som följd av digitaliseringen som ställer stora och förändrade krav på säkerhet. Genom förvärvet kan vi nu på ett ännu bättre sätt möta marknadens ökande behov och bidra till ett tryggare samhälle, säger Pernilla Rönn, divisionschef Cyber Security Combitech.

Ledande norsk aktör. Watchcom är ett av Norges ledande kunskapsföretag inom cyber- och informationssäkerhet. Watchcom driver också Paranoia, ett av Nordens största säkerhetsevenemang, som lockar hundratals deltagare.

– Med Combitech i ryggen står vi starkare och kan erbjuda våra kunder ett bredare utbud och bli en viktigare samarbetspartner. Vi har på sistone fått flera ramavtal och ett strategiskt viktigt avtal i handelssektorn, säger Anette Roll Richardssen, vd Watchcom

Blir nu helägare. Combitech, som är ett självständigt bolag inom försvars- och säkerhetsföretaget Saab AB, blev i december 2016 huvudägare till norska Watchcom Security Group AS genom ett förvärv av 51,11 % av aktierna i bolaget med option på att förvärva alla aktier. Nu tar Combitech över resterande aktier och blir därmed helägare till Watchcom.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title