Annons

Därför satsar Goldman Sachs på ett majoritetsägande i Advania

Advania har idag sitt huvudkontor i Stockholm med ett arv som går tillbaka till Island 1939. Företaget är en ledande IT-leverantör med närvaro i alla nordiska länder och levererar verksamhetskritiska IT-lösningar för att möta alla behov kunderna har. Dess kundcentrerade verksamhetsmodell har lett till hög kundnöjdhet och snabb tillväxt.
– Goldman Sachs är världsledande inom private equity, med en stark historia av investeringar i tekniksektorn och i Norden. Att samarbeta med dem är inte bara ett bevis på vad vi uppnått, utan också ett löfte till alla här på Advania att vår fortsatta resa kommer att vara både spännande och full av nya möjligheter. Det viktigaste är att vi kan hålla fast vid vårt grunduppdrag: att vara en verklig partner till alla kunder och en riktigt bra arbetsplats som fortsätter att locka till sig de bästa talangerna, kommenterar Advanias koncernchef, Mikael Noaksson, saken.

Advanias koncernchef, Mikael Noaksson.

EN HELHETSLEVERANTÖR AV IT-LÖSNINGAR
Advanias erbjudande är brett. Man tar fram och implementerar kompletta IT-lösningar till företag och offentlig verksamhet, ”som förenklar och hjälper dem att växa.”
Detta gör man med hjälp av ledande teknologi, plattformslösningar, tjänster och strategiska partnerskap som skräddarsys efter varje kunds behov.
Organisatoriskt är upplägget byggt på tio fokuserade affärsområden. Uppdelningen har skett successivt och har drivits efter vad marknaden önskar.
”Kunderna ser idag ett större värde i att köpa en tjänst av leverantören där det går att ställa krav gällande pris, prestanda och kvalitet istället för att äga produkten eller tjänsten själv. Varje kund är helt unik och därför måste också vi kunna anpassa oss efter just deras behov,” skriver man på sin webbsajt.
Alltså en variant på ett Product-as-a-Service-koncept.

Michael Bruun, partner på Goldman Sachs

VAD VINNER MAN MED DE NYA ÄGARNA?
Vad kan man vinna med den nya Goldman Sachs-ledda ägarkonstellationen vid rodret? En hel del, menar Michael Brun. Med tillgång till resurser, relationer och expertis hos Goldman Sachs och VIA Equity är företaget väl positionerat för att ytterligare påskynda organisk tillväxt och att fortsätta sin starka historia av fusioner och förvärv, samtidigt som företaget håller fast vid den exceptionellt starka kulturen som har varit nyckeln för att leverera förstklassig kundnöjdhet och locka nya talanger, konstaterar Goldman Sachs-partnern och får medhåll av Benjamin Kramarz, partner på VIA Equity.

– Vi har investerat i Advania i drygt två år nu. Det är ett utmärkt företag som vi ser fram emot att fortsätta arbeta med. Ledningsgruppen har gjort ett utomordentligt jobb med att skapa den ledande nordiska IT-spelaren och vi är glada att få fortsätta resan med detta fantastiska team.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title