Annons

DIGITALISERAT INDUSTRIUNDERHÅLL: Momentum köper Intertechna – Ola Jönsson ny VD

Lilius tillägger att Intertechna är väletablerade och har starka kundrelationer till svensk industri och engagerade medarbetare med hög kompetens.

Ulf Lilius, Momentumgruppen.

– Genom förvärvet stärker vi vårt erbjudande inom utveckling och digitalisering av produktion och underhåll. Intertechna tillför spetskompetens och vi ser goda möjligheter till vidare utveckling, tillväxt och förvärv inom digitaliserat underhåll för nordisk industri, säger Momentum-basen.

TILLSÄTTER NY VD FRÅN 1 OKTOBER
I samband med ägarbytet byter Intertechna också VD. Ny på den exekutiva topposten blir Ola Jönsson. 51-årige Jönsson kommer senast från Mekano, som han var med och grundade 2010. Klart är att han gjort ett mycket bra jopbb i denna position; Mekano har under 10 års tid vuxit från 0 till 145 miljoner kronor i omsättning och har i dagsläget 92 anställda.
I övrigt har Ola Jönsson även diverse styrelseuppdrag i bland annat Höganäs Verkstads och han har tidigare jobbat på bl a SKF, Kulan Syd och Ax Industrial. Han ansluter till Intertechnas team från och med 1 oktober.

POSITIV UTVECKLING INOM DIGITALISERAT UNDERHÅLL
– Morgondagens marknad kräver en förmåga och resurser för kontinuerlig utveckling, vilket Momentum Group erbjuder, säger Mats Warnqvist från ägarfamiljen till Intertechna. Vi ser fram emot att Intertechna kan fortsätta sin positiva utveckling inom digitaliserat underhåll tillsammans med dess kunder och leverantörer – och med nya framgångsrika systerföretag och en ny stark ägare som delar både våra värderingar och mål.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title