Annons

”Dubbelt så stora simuleringar på halva tiden”: Ansys-partnern EDRMedeso i samarbete med Microsoft kring SaaS i molnet

Svenska simulerings- och analys-konsulten, EDRMedeso – framför allt känt som en stark Ansys-partner – meddelar att man nu blivit medlem i Microsoft Cloud Partner Program.
Sett ur ett användarperspektiv är detta synnerligen goda nyheter. Genom samarbetet med Microsoft kan EDRMedeso t ex leverera sina omfattande SaaS-erbjudanden för att vässa sina användares/tillverkares insikter kring hur deras produkter presterar. Med molnet kommer också en uppskalad processkapacitet – simuleringar kan t ex göras mycket snabbare:
- Precis, med vår nya CloudConnect-teknik gör vi det nu möjligt för ingenjörer att köra dubbelt så stora simuleringar på halva tiden i molnet. Innovation och digital transformation är kärnan i vår verksamhet och vår relation med Microsoft befäster vårt åtagande att leverera effektiva tekniska simuleringslösningar, summerar Martin Rand, direktör med ansvar för affärsutveckling på EDRMedeso.

Allmänt ska sägas att EDRMedeso har ett mycket bra trackrecord och man har etablerat en framstående position på konsultsidan inte bara i Sverige utan i hela norra Europa. Detta relaterat till de spetsigaste domänerna inom toppmodern produktutveckling och -framtagning kring sånt som digitala tvillingar, cloud computing, BIM och virtuell tillverkningshantering.

Simuleringsdrivna 3D-modeller
Det handlar alltså om en omfattande expertis kopplat till EDRMedesos erfarenhet av ingenjörssimulering. I kombination med vad Microsoft har att erbjuda inom molnteknologi, ser detta partnerskap mycket proaktivt och intressant ut. I pressmaterialet noterar EDRMedeso att detta samarbete, ”gör det möjligt för både företag – och deras kunder – att främja innovation, digital transformation och simulering, med globala end-to-end lösningar.”

Ett exempel på hur tekniken används är i den snabba implementeringen av digitala tvillingar från befintliga IOT-projekt. Med hjälp av EDRMedeso´s simuleringsdrivna 3D-modeller används dessa inte bara för att hjälpa till att leverera hållbara projekt, utan sparar samtidigt miljontals euro. Martin Rand igen:
– Med hjälp av begränsad data replikerar och förutsäger IoT Analytics-sviten från EDRMedeso livscykler och underhållsscenarier genom kunskapsbaserad analys; resultatet är snabbare, billigare och mer exakt. En grundläggande fördel med partnerskapet med Microsoft innebär att dessa tjänster är tillgängliga från var som helst i världen, vilket gör användande och insikt okomplicerat och globalt. Vårt mål i detta är att vara en pålitlig partner som hjälper kunder att använda digitala lösningar för att förutsäga produkt- och systembeteende, från koncept till fullständiga systemprototyper genom hela livscykeln.

”Tillför spetskompetens”
Therese Treutiger, director för partnerlösningar och innovation hos Microsoft Sweden, kontrar med att man välkomnar vad EDRMedeso har att tillföra bolagets Cloud Partner Program:
– Absolut, EDRMedesos spetskompetens kopplat till innovationslösningar kommer att spela en viktig roll programmet. Vi ser fram emot att samarbeta för att skapa nya möjligheter för svenska verksamheter att stärka sin konkurrenskraft genom hållbar digitalisering, säger hon.

Tilläggas kan att EDRMedeso har för närvarande mer än 150 anställda på åtta kontor i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbritannien. Bolaget fick också under fjolåret en ny Group CEO i Jani Ojala som klev in i denna roll i januari 2022. 

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title