Annons

EAM: SAP köper strategiska partnern LeanIX för att vässa AI-aktiverad processoptimering

Det är inte bara IFS som nu satsar hårt på AI, Artificiell Intelligens, som PLM&ERP rapporterar i en av dagens artiklar. Det är just nu en intensiv kamp bland ERP- och affärssystemutvecklarna att skaffa fram bra AI-lösningar som kan ge fördelaktiga positioner i konkurrensen. Inte minst gäller detta den globalt ledande affärssystemjätten SAP, som i förra veckan rapporterade att man vässar sina lösningar på arkitektursidan-sidan (Enterprise Architechture Management), med köpet av aktören inom affärstransformation och AI-aktiverad processoptimering, LeanIX.
Förvärvet är inte överraskande, och kommer som en förlängning av det faktum att många CIOer förlitar sig på LeanIX som en del av sin digitala transformation med SAPs RISE-lösning. Dessutom har LeanIX varit en strategisk partner till SAP och för SAP Signavio-lösningar i 10 år.
- System och processer går hand i hand, kommenterar SAP-basen Christian Klein, CEO och medlem av SAP SEs styrelse, och fortsätter: "Tillsammans med LeanIX vill vi erbjuda en första i sitt slag transformationssvit för att ge holistiskt stöd till våra kunder på deras affärstransformationsresor. Med utgångspunkt i våra decennier långa expertis kommer vi att bädda in generativ AI för att erbjuda självoptimerande applikationer och processer som kan hjälpa företag att uppnå nyckelmål som att maximera kassaflödet och samtidigt minimera deras miljöpåverkan."
Transaktionen förväntas slutföras under fjärde kvartalet 2023, med förbehåll för sedvanliga stängningsvillkor och myndighetsgodkännanden. Villkoren för transakninen, eller köpeskillingen, avslöjades inte i pressmateialet.

Så, vad innebär köpet för SAP? Med förvärvet utökar SAP sin omfattande transformationssvit för att hjälpa kunder att navigera lättare och permanent förbättra sina affärsprocesser. LeanIX kompletterar transformationsmöjligheterna hos SAP Signavio-lösningar och kommer att ge SAP-kunder den klarhet i IT-landskapet som de behöver för att dra full nytta av affärstransformation. Det kombinerade erbjudandet kommer att ge en heltäckande grund för AI-aktiverad processoptimering.

Nya arkitektoniska vägkartor
LeanIXs mjukvara-som-en-tjänst-erbjudande (”Software-as-a-Service”) gör det möjligt för mer än 1 000 kunder globalt att visualisera hela sitt IT-applikationslandskap, upptäcka applikationer som riskerar att bli föråldrade, underlätta utformningen av en målmall och hjälpa till att planera nya arkitektoniska vägkartor. LeanIX har också nyligen lanserat en AI-assistent som låser upp kraften hos generativ AI för hantering av företagsarkitektur. Det ökar automatiseringen idag och lägger grunden för en intelligent rekommendationsmotor för transformation av IT-landskap i framtiden.
– I mer än ett decennium har vi eftersträvat ett obevekligt kundcentrerat tillvägagångssätt, ett engagemang för överlägsen användbarhet och sömlös ekosystemintegration och har blivit ledande inom kategorin företagsarkitekturhantering, hävdar LeanIX-chefen och medgrundaren, André Christ, och tillägger:
– Vår strategi är att ge organisationer möjlighet att ständigt förvandla sig i en snabbt föränderlig affärsmiljö. Med en integrerad, heltäckande bild av IT-applikationer och affärsprocesser påskyndar vi moderniseringen och minskar transformationsrisker för våra kunder, och säkrar även deras förmåga att anpassa sig till teknikskiften som molnet och AI.

Sammanfattningsvis förväntas SAPs nya affärstransformations-lösning ge kunderna en heltäckande bild av affärsprocesser och applikationer, inklusive överlagring av processberoende och kartläggning av effekterna av potentiella transformationer på IT-landskapet. ”LeanIXs förmåga att transformera IT-landskap – tillsammans med SAP Signavio Process Transformation Suite, RISE med SAP och SAP Business Technology Platform – kommer att göra det möjligt för SAP-kunder att skapa en kultur av ständig anpassningsförmåga och förbättring. Dessutom kommer LeanIX att fortsätta att betjäna icke-SAP-landskap,” skriver bolaget i pressmaterialet.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title