Annons

EDGE COMPUTING: Schneider lanserar ny lösning för övervakning av IT-miljöer

Edge computing kommer att spela en växande viktig roll när alltfler enheter kopplas upp mot nätet. Att processa de mängder av data som de uppkopplade enheterna producerar skulle i sin fulla utsträckning innebära ett besvärande stort kapacitetsutnyttjande på de digitala ”vägarna”. Genom edge computing-lösningar är tanken att enheterna själva ska förses med kapacitet att processa de genererade datamängderna, s a s ”i kanten av nätverket” (”edge”).
Idag växer också antalet lösningar som kan bidra till detta. Men skiftet till Edge innebär också nya utmaningar och ställer högre krav på lösningar som kan garantera säkerhet och flexibilitet. Det är i skenet av detta som dagens lansering från Schneider Electric ska ses. Nya APC NetBotz sägs kunna öka möjligheten att kontrollera och övervaka IT-miljöer. De nya produkterna består av NetBotz Rack Monitor 750 och NetBotz Camera Pod 165.

NetBotz Rack Monitor 750 övervakar både den fysiska miljön och säkerheten för Edge-applikationer och datacenter. Den har ett inbyggt stöd för trådlösa sensorer vilket ger den IT-ansvarige möjlighet att övervaka och upptäcka avvikelser inom tex temperatur och luftfuktighet, vattenläckor, rök och eld såväl som stöld och handhavandefel. Produkten är kompatibel med den nya HD-övervakningskameran, NetBotz Camera Pod 165. Lösningen är även redo för att kopplas upp till den molnbaserade DCIM-plattformen, EcoStruxure IT.
– Många företag lyfter idag vikten av att se över den fysiska miljön för datacenter då de årligen drabbas av förluster på grund av IT-relaterade avbrott. Vattenläckor, hög temperatur och luftfuktighet är vanliga orsaker till driftavbrott i datacenter. Nästa generations NetBotz skyddar dessa känsliga miljöer och skapar en ökad trygghet i Edge-applikationer och datacenter, säger Gustav Gustavsson Klippel, ansvarig för affärsområdet Secure Power på Schneider Electric i Sverige.

Fakta om NetBotz
• Integrerad övervakning av fysisk miljö och säkerhet med hög prestanda – Kräver enbart en IP-adress för att underlätta hantering och reducera installationstiden.
• Ny högupplöst kamera som är välfungerande i svagt ljus – Möjliggör bra bildkvalitet även i besvärliga miljöer.
• Styrd videoinspelning – Påbörjar inspelning vid tex detektering av rörelse eller om en dörr öppnas, vilket underlättar hanteringen av övervakningsmaterialet.
• Kombinantion av rackbehörighet och videoinspelning – Skapar möjlighet för en detaljerad verifieringskedja för att klara av högt ställda krav.
• Inbyggt stöd för trådlösa sensorer – Reducerar installationstiden och den normalt besvärliga kabeldragningen.

De nya enheterna i APC NetBotz-lösningen finns nu tillgängliga i Sverige.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title