Annons

EFTER SEMCON-BUDET: Etteplan expanderar norrut – etablerar sig i Skellefteå och norra Sverige

Det finlandsbaserade Etteplan har totalt sett en intressant profil med tydligt internationella ambitioner. Man har specialiserat sig på mjukvara och inbyggda lösningar, tekniska lösningar och teknisk dokumentation. I dagsläget har bolaget 21 kontor i 18 städer runt om i Sverige med cirka 750 anställda. Globalt har Etteplan över 4000 anställda och verksamheter i 8 länder. Bolaget stöttar sina kunder i den industriella omvandlingen, genom bland annat digitalisering, i strävan att växa och utvecklas tillsammans med dem. 

Mikael Vatn, senior VP och Etteplans svenska landschef.

Kommer närmare kunderna
Expansionen i norra Sverige möjliggör för bolaget att satsa på en region med en framväxande industri. Bolaget har beslutat att etablera sig i Skellefteå för att finnas nära sina befintliga och potentiella kunder och på så sätt öka kundvärdet ytterligare. Genom att komma närmare kundernas verksamhet kan Etteplan skapa ännu bättre tjänstelösningar för sina kunder, hjälpa dem stärka sin verksamhet och leverera på kundernas behov.  
– Vi är just nu i en expansionsfas och på en tillväxtresa där expansionen till Skellefteå är ett viktigt steg för oss. Från vår start som ett litet ingenjörsföretag i södra Finland fortsätter vi vår tillväxtresa som ett globalt bolag med kompetens i världsklass och de mest konkurrenskraftiga servicelösningarna i branschen, kommenterar Mikael Vatn, senior VP på avdelningen Technical Documentation Solutions. Han är också landschef för Etteplan i Sverige.  
Inledningsvis kommer Etteplan att expandera sitt affärsområde teknisk dokumentation och i samband med etableringen i Skellefteå har bolaget, som sas inledningsvis, rekryterat Petra Toffia i rollen som avdelningschef. Hon kommer senast från ett bolag där hon haft rollen som teamledare för teknisk information.  

Siktar på att locka nya talanger
Etteplan har nyckelpersoner på plats till nyetableringen och kommer inleda en rekryteringsprocess för att locka talanger som vill bli delaktiga i expansionen och vill arbeta inom några av de mest avancerade och intressanta områdena inom digitalisering och teknologi.
Tidigare i augusti offentliggjorde som sagt också Etteplan ett rekommenderat offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i det svenska, globalt verksamma teknikkonsultbolaget Semcon. Till saken hör vidare att man tidigare i år även köpte svenska Syncore Technologies, samt, som PLM&ERP News rapporterat, investerat i svenska Ekkono Solutions.  

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title