Annons

ElCAD-utvecklaren EPLAN och Dassault Systemes skapar interface för sömlös integration till 3DEXPERIENCE

Tyska utvecklaren av el-, automations- och mekatronik-lösningar, EPLAN, har nu i juli ingått ett tekniksamarbete som en del av EPLAN Partner Network, med PLM-bolaget Dassault Systemes. Målet med samarbetet är att utöka gränssnittet mellan EPLAN och Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-plattformen. På sista raden är siktet inställt på en sömlös integrering av elektro- och vätskekraftsteknik i samband med produktutveckling.
Samarbetet förefaller klokt och passar väl in i PLM-landskapet där man har en rad kunder som använder båda systemen i i sina produktframtagningsprocesser. Med avtalet kan man utveckla en högre processeffektivitet som gynnar snabbare utvecklingsloopar.
- Med detta partnerskap stödjer vi våra gemensamma kunder att uppnå nya dimensioner av effektivitet och produktivitet i produktutveckling från slut till slut, konstaterar också Dassault Systèmes chef för Eurocentral, Dominic Kurtaz, och fortsätter: "Allt detta är möjligt genom utveckling och användning av virtuella tvillingar. Det dubbelriktade gränssnittet förenklar många processer och skapar nya möjligheter till samarbete för våra kunder. Ett banbrytande steg tillsammans med EPLAN som i högsta grad gynnar de industriella användarna.”
EPLAN och Cideons CEO, Sebastian Seitz kontrade med att det nu undertecknade avtalet på ett fördelaktigt sätt kommer att möjliggöra för företag att sätta upp end-to-end digitala utvecklingsprocesser.
- Med det dubbelriktade gränssnittet mellan EPLAN-plattformen och Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-plattformen ökar vi processeffektiviteten, sa han och tillade att, ”när alla system är dubbelriktade – till exempel ECAD, ERP och PDM – arbetar användarna på ett verkligt tvärvetenskapligt sätt och därmed mycket mer effektivt.”

Partnerskapet kommer att utökas under de kommande månaderna. Båda företagen arbetar tillsammans för att ytterligare optimera gränssnittet – PLM 3DEXPERIENCE Connector – och tillhandahålla nya lösningar för digital produktutveckling i molnmiljön. En gemensam demonstrationsmiljö planeras också som en del av Engineering Collaboration Network med videor och exempeldata i PLM Cloud-miljön, samt gemensam interaktion i kundprojekt.

Dubbelriktad koppling av teknik och PLM
Interaktionen mellan EPLAN och 3DEXPERIENCE-plattformen gör att datahanteringsprocesserna för elektroteknik och fluid-power engineering kan styras automatiskt. Det speciella med den är att tillgången till Dassault Systèmes molnbaserade plattform är tillgänglig direkt i EPLAN Electric P8 och EPLAN Fluid. Till exempel kan komponentlistor och stycklistor synkroniseras med bara ett klick. För användare av båda plattformarna gör automatisering av rutinprocesser det dagliga arbetet ännu enklare – vanliga operationer som att söka efter, hitta och skapa projekt, checka in eller ut ur dem eller exportera EPLAN-projektsidor till neutrala format utförs mycket mer effektivt med gränssnittet.

”Särskilt snabb och enkel dokumentgenerering sparar användarna både tid och ansträngning, eftersom allt som behövs för att skriva ut i neutrala format är en bock vid incheckningen. De neutrala formaten kopplas sedan automatiskt till det tillhörande EPLAN-projektet,” noterar man i en gemensam pressrelease.

Allmänt gäller sålunda att EPLAN och 3DEXPERIENCE-plattformen kommer att ha dubbelriktad kommunikation. Incheckning av projekt från EPLAN på plattformen är automatiserad, liksom att öppna projekt från PLM-systemet.

Viktiga beskrivande PDM-attribut, inklusive information för rithuvudet (som ett exempel), kan läggas till över hela företaget i 3DEXPERIENCE-plattformen och är automatiskt tillgängliga vid nästa utcheckning av EPLAN-projektet. Dessutom stöder programvaran traditionell PDM-funktionalitet såsom godkännande eller överföring av dokumentation till tillverkning.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title