Annons

ELEKTRONIKDESIGN: Siemens effektiviserar inbäddad RISC-V-utveckling med senaste Nucleus ReadyStart-lösningen

Med Siemens ledande Nucleus ReadyStart-lösning för inbäddad utveckling med inriktning på den snabbt växande adoptionen av RISC-V-arkitekturen får man en lösning som är byggd på ett av branschens första kommersiella realtidsoperativsystem (RTOS) för RISC-V-enheter, släppt 2021. Denna innehåller Siemens nyaste Nucleus ReadyStart-inbyggda utvecklingslösning med en mängd nya funktioner som hjälper användarna att förbättra säkerheten, flexibiliteten och molnuppkoppling av sina nästa generations inbäddade produkter baserade på RISC-V-arkitekturen.

Integrerar integrerad programvara

Nucleus ReadyStart för RISC-V integrerar integrerad programvara, IP, verktyg och tjänster i en enda färdig-att-använda-lösning, idealisk för applikationer där ett litet fotavtryck, avancerad anslutning och deterministisk prestanda är avgörande. Denna förbättrade RISC-V integrerade utvecklingslösning tillåter användare att designa och experimentera med en beprövad RTOS och tillagda mjukvarutjänster från Siemens.
Den är idealisk för enhetstillverkare som riktar sig till flyg-, bil-, industri-, medicin- och allmän inbyggd industri.

– Nucleus ReadyStart för RISC-V tillgodoser också de krav som behövs för dagens avancerade och säkra ”edge-to-cloud-enheter” med beprövad teknik, säger Scot Morrison, VP och ansvarig för ”Embedded Platform Solutions” på Siemens Digital Industries Software. Han fortsätter:
– Att tillhandahålla en robust och integrerad lösning för RISC-V-enheter är avgörande för utvecklare av dagens inbäddade lösningar, särskilt med konkurrenstrycket att leverera innovativa enheter med kortare tid till marknad och kostnadsbegränsningar.

Morrisson säger också att Nucleus ReadyStart för RISC-V inkluderar SMP, POSIX, Debug Agent och säkerhetsprotokoll från wolfSSL/OpenSSL. Användare kan också ansluta sin enhet till molnet med Nucleus IoT Framework Add-on som stöder flera molntjänster och leverantörer som Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure och MindSphere, som är den industriella ”IoT-as-a-Service-lösningen” från Siemens.
– Dessa nya funktioner gör det möjligt för RISC-V-baserade inbyggda utvecklare att anpassa rika funktioner för att möta behoven hos dagens avancerade enhetstillverkare.

Siemens är en aktiv medlem i RISC-V Alliance och har varit involverad i dess utveckling och adoption sedan 2019.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title