Annons

Elektronikdesignen först ut när Siemens boostar den digitala tvillingen med realtidskoll av läget försörjningskedjan

Ordning och reda i försörjningskedjan är tveklöst en av nycklarna till effektiv produktion. De senaste åren är detta en av de ibland smärtsamma lärdomar vi fått när leveranserna av t ex halvledare drabbas av störningar och börjar halta. En av hemligheterna med att kunna möta denna typ av störningar handlar om att ha bra kontroll över läget i leverantörskedjan och gärna då i realtid. Allt i akt och mening att kunna planera om och om möjligt anpassa produktionsapparaten allt efter vart komponenterna befinner sig.
Det här har Siemens Digital Industries Software tagit fasta på och man annonserade nyligen en relevant integration som kan möta behoven relaterat till realtidskoll på leverantörskedjan.
Det man gör är att integrera sin Supplyframe Design-to-Source Intelligence-plattform med PLM-portföljen Siemens Xcelerator. Denna innehåller det mesta och det bästa av mjukvaruverktyg som behövs för effektiv produktframtagning, från kravspecar, CAD och simulering till alla former av tillverkningskopplade automationslösningar.
En av finesserna med att integrera realtidsfakta om läget i försörjningskedjan är kopplat till Siemens ambitioner att erbjuda världens mest omfattande digitala tvillingteknologi. I ett holistiskt perspektiv är leverantörskedjans agerande och kapacitet att matcha de krav som en modern produktframtagningsapparat kräver onekligen en viktig bit för att vinna ledtid på vägen ut på marknaden. Inte minst i perspektivet av de automationskopplade öppningar denna plattform erbjuder. Att förutom alla de andra bitarna som är kopplade till den digitala tvillingen i samband med produktframtagning blir modulen för realtidskontroll av försörjningskedjan en viktig ny pusselbit i detta idag allt vanligare koncept.
En poäng i sammanhanget är att den första integrationen av Supplyframe Design-to-Source Intelligence-plattformen man gör blir med Siemens Xpedition-mjukvara för design av elektroniska system. Expedition är Siemens lösning för PCB-designflödet (kretskortdesign), med vilken man bl a kan integrera allt från systemdesign-definition till tillverkningsutförande.
-Onekligen en ”game changer” för våra OEM-kunder, inte minst relaterat till de senaste årens erfarenheter av marknadskrafter som löper amok i en värld fylld av utmaningar i allt från pandemieffekter till energikriser, krig och annat, kommenterar AJ Incorvaia, senior VP för Electronic Board Systems på Siemens Digital Industries Software.

Incorvaia menar vidare att den nya integrationen ger försörjningskedjan motståndskraft genom att ge realtidsinsyn i global komponent-tillgänglighet, efterfrågan, kostnad, överensstämmelse och tillhörande parametriska data vid designpunkten.

Sänkta kostnader och ökad smidighet
Genom att kombinera Siemens marknadsledarskap inom design och analysteknik för printade kretskort (PCB) med ”Supplyframes-plattformens” djupa marknadsintelligens, hävdar han, ”kan den nya lösningen hjälpa kunderna att sänka kostnaderna, öka smidigheten och fatta bättre, mer välinformerade komponentbeslut vid designtillfället.”
Det är inte svårt att hålla med om detta. Genom att synkronisera data från produktlivscykelhantering (PLM) och elektronik datorstödd design (ECAD)-domäner, kan organisationer och produktionsteam effektivisera allt ifrån sina lösningsval till skapandet och hanteringen av komponenter under designen av elektroniska system. AJ Incorvaia igen:

Globala leveranskedjor har blivit allt mer oförutsägbara på grund av den närmast oöverträffade geopolitiska utvecklingen, vilket fått globalt distribuerade organisationer och leverantörer att uppleva ett ständigt växande tryck att utveckla mer komplexa nya produkter och snabbt få ut dem på marknaden. Genom att utnyttja de branschledande funktionerna hos Supplyframes Design-to-Source Intelligence-plattformen, tillsammans med vårs branschledande Xpedition-mjukvara för elektronisk systemdesign, utrustar vi våra kunder med verktyg och teknologier för att konkurrera och frodas inför dessa utmaningar, summerar han.

Supplyframe köptes av Siemens i maj 2021 för 700 miljoner dollar.

Köptes av Siemens 2021
Till saken hör att Supplyframe, som förvärvades av Siemens 2021, kan betraktas som en av de ledande Design-to-Source-plattformerna inom den globala elektronikens värdekedja; en plattform som hjälper ledande elektroniktillverkare och distributörer att accelerera nya produktintroduktioner, minska risken i leveranskedjan och dra fördel av marknadsmöjligheter genom intelligent programvara och industri.

Supplyframe Design-to-Source Intelligence-plattformen inkluderar global tillgänglighet i realtid och ledtider för över 600 miljoner komponentdelar, och fångar upp miljarder datasignaler om tillgång, efterfrågan, risk och kommersiell avsikt.

Siemens nya, integrerade erbjudande ger en rad övertygande funktioner och användningsfall för ingenjörsorganisationer som utvecklar nästa generations PCB-designer, inklusive:

  • Tryck på en knapp och få detaljerad information komponentintelligens på över 600 miljoner tillverkares artikelnummer, vilket kan ge ingenjörer möjlighet att fatta mer informerade delbeslut och avvägningar när kostnaden för förändring är som lägst.
  • Eliminering av manuell datainmatning och biblioteksunderhållsuppgifter.
  • Detaljerade vyer för jämförelse av delar, ”what if-delvalsanalys”och digitalt hanterade arbetsflöden.
  • Sömlösa revisioner på delnivå i realtid för strömlinjeformade riskbedömningar under designfångst.

Vässar samarbetet mellan olika team i produktframtagningen
För att förbli konkurrenskraftiga i dagens dynamiska globala affärslandskap måste organisationer snabbt kunna anpassa sina design- och inköpsstrategier för att hålla jämna steg med branschens snabba utveckling, säger Steve Flagg, grundare av och CEO för Supplyframe. Han fortsätter:

Tillägget av detta erbjudande utökar Siemens ledarskap för motståndskraftig leveranskedja. Siemens Xcelerator-portföljen möjliggör robust samarbete mellan ingenjörs-, NPI-lednings- och inköpsteam, samtidigt som det ger inbyggd motståndskraft och beslutsstöd för alla intressenter inom det moderna digitala företaget. Tilläggas kan att Siemens Xpedition används för design och utveckling av PCB och elektroniska system. Den innehåller en omfattande portfölj av klassens bästa lösningar för konstruktion, design, analys, tillverkning och datahantering. Xpedition-lösningen levererar ett PCB-designflöde som sträcker sig från systemdesigndefinition, elektronikdesign, elektromekanisk co-design, analys och verifiering, hela vägen till PCB-tillverkning. Siemens hävdar i sitt pressmaterial kring produkten att, ”mjukvarans patenterade teknologier kan hjälpa till att minska designcyklerna med 50 procent eller mer samtidigt som de avsevärt förbättrar den övergripande kvaliteten och resurshanteringen.”

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title