Annons

Elektronikjätten Yageos bud på Telemecanique Sensors stärker den nordiska verksamheten

Taiwan-baserade Yageo, en av världens ledande tillverkare av elektroniska komponenter, har lagt bud om att förvärva Telemecanique Sensors, en del av Schneider Electric.
- Detta är fantastiska nyheter för Telemecanique Sensors i Norden, säger Christian Balle, Cluster Leader i Norden och Baltikum på Telemecanique Sensors. Vi har verkligen utvecklats positivt i Danmark och Norden som en del av Schneider Electric, och nu får vi ännu mer resurser och specialistkompetens för den fortsatta satsningen. Samtidigt kommer vi att fortsätta att använda vårt välkända varumärke och behålla de kvaliteter och värderingar som kunderna förväntar sig av oss. Med över 90 års erfarenhet är Telemecanique Sensors kända för att tillhandahålla högkvalitativa sensorlösningar till flera olika industrier.
Bland effekterna av ett effektuerat bud enligt ovan är att alltså att Telemecanique Sensors stärker sin närvaro i Norden. I detta ingår bland annat ett nytt lokalt supportcenter som ska säkerställa ännu effektivare kundservice från lokala sensorteknikexperter. Förvärvet leder också till att företaget optimerar och förenklar sina leveranskedjor, vilket förväntas leda till både snabbare processer och leveranser.

Christian Balle säger vidare att man har ett fint momentum:
– Absolut, under det senaste året har vi fördubblat antalet anställda i Norden. Dessutom rekryterar vi fortfarande för att kunna erbjuda det bästa specialiststödet till våra kunder, säger Christian Balle och tillägger att företagets produkter kommer att fortsätta att vara tillgängliga via nuvarande kanaler.

Specialiserat på sensorteknologi
Telemecanique Sensors är specialiserat på sensorer och sensorrelaterad teknologi. Bolaget är en globalt aktör som finns i mer än 20 länder, med produkter som distribueras över hela världen via partners. På agendan har man punkter som att hjälpa kunder att välja rätt teknik för att få bästa prestanda och tillförlitlighet från sina maskiner. Företaget fokuserar på tre kärnvärden – enkelhet, närhet och expertis – och har blivit experter som kundernas liv ”simply easy!”

YAGEO har 40 000 anställda
Om YAGEO kan noteras att man är duktigt på elektronikkomponenter med produktions- och försäljningsanläggningar i Asien, Europa och Amerika. Företaget tillhandahåller one-stop-shopping och erbjuder sin produktportfölj av resistors, kondensatorer, induktorer, transformatorer, reläer, antenner, trådlösa komponenter och kretsskydds-komponenter för att möta kundernas olika krav.
Bolaget rankas för närvarande som världsledande inom chip-resistors, nr.1 inom tantalkondensatorer och nr 3 inom MLCC och induktorer, med stark global närvaro – 29 försäljningskontor, 49 tillverkningsanläggningar, 20 FoU-center i 24 länder och 40 000 anställda över hela världen.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title