Annons

Ny aktör på nordiska PLM-marknaden när eBOM går ihop med danska Nordcad Systems

eBOM är expert på PLM och kvalitetshanteringssystem och har med Nihlén vid rodret jobbat in sina lösningar framför allt inom de högteknologiska- och medicintekniska områdena.
– Vårt framgångsrika samarbete med Nordcad ger oss nu möjlighet att utöka värdet i hela produktlivscykelhangeringen för våra kunder i Norden. Många av dessa utvecklar och tillverkar komplexa högteknologiska och medicintekniska produkter, och som ett enat team kan vi hjälpa dessa bolag att få sina produkter på marknaden snabbare och med mindre kvalitetsproblem, säger han i en kommentar.

SKRÄDDARSYDDA LÖSNINGSARKITEKTURER
Vad gäller Highstage PLM ser Nihlén viktiga möjligheter att kunna tillföra värdefulla bitar inte minst på system- och arkitektursidan.
– Highstage skulle kunna samarbeta inom kundens verksamhet, och sammankopplade system och processer. Vi ser det som väldigt spännande att Highstage erbjuder en unik lösning med en arkitektur som låter oss skräddarsy verktyget för varje kund. Samtidigt är det en fullt skalbar molntjänst, som strömlinjeformar den övergripande produktlivscykelhanteringen för kunder inom hightech-segmentet, medicinteknik, industri och försvar, säger han.
Partnerskapet mellan Highstage eBOM by Nordcad ger konstellationen branschkunskap, PLM-kompetens och marknadsinsikt. Man menar vidare i pressmaterialet att, ”det nya samarbetet för företagets kunder i Norden medför tillgång till ett ökat antal personer med avancerad Highstage-kompetens.
– Med den entusiasm som eBOM by Nordcad tagit sig an vårt verktyg är en bekräftelse på Highstage PLM’s kapacitet och prestanda. Vi ser verkligen fram emot vad detta samarbete kommer innebära, kontrar Per Reidar Ørke, VD för Highstage.

FLERA NYA PROGRAMVAROR
När det gäller Nordcad Systems har man genomgått en intressant och god tillväxtkurva de senaste åren med flera nya programvaror, nya marknadsandelar och nya anställda. Bolaget utvecklas fortfarande i hög hastighet och ser en stor efterfrågan på PLM-lösningar.
Det är framför allt på elektronikdesignsidan man är kända.
”Som Nordens Cadence-representant är vi stolta över att vara exklusiv distributör av OrCAD och Allegro mjukvara för elektronikutveckling,” skriver man bl a på sin hemsida.
– Vi är väldigt glada över det nya partnerskapet, och ännu gladare att välkomna tre kvalificerade medarbetare från eBOM. De har alla många års erfarenhet av PLM och kommer att fortsätta att utveckla en del av vår verksamhet som vi har satt stor potential i de senaste åren, säger Arvid Thorndal, VD för Nordcad. Han fortsätter:
– Vi ser fram emot att presentera PLM-verktyget till nya och existerande kunde som letar efter en lösning som kan hjälpa dem att hantera dokument, komponenter och interna processer.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title