Annons

Epicor leverar ERP-lösningar på Microsoft Azure-plattformen

När ERP-utvecklaren Epicor nyligen genomförde sin årliga användarkonferens, Insights 2018, handlade en av de viktigaste punkterna om att bolaget utvidgar sitt samarbete med Microsoft och att man fortsättningsvis kommer att leverera sina företags lösningar på IT-jättens Azure-plattform.
Initialt kommer man att standardisera molndistributionen av Epicor ERP- och Epicor Prophet 21 ERP-planer på Azure; något som man menar ger kunderna möjlighet att driva snabbare tillväxt och innovation när de digitaliserar sina företag.
- Microsofts fokus på Intelligent Cloud och Intelligent Edge kompletterar vårt kundcentrerade fokus, säger Epicorchefen, Steve Murphy.

Steve Murphy motiverade beslutet att satsa på Azure med att det kort sagt är den bästa grunden för bolagets bredare kundstock.
– Vi tittade på flera publika molnalternativ men fastnade för deras distributionslösning för företagsapplikationer för att den bäst av alla gör det möjligt för våra kunder att anpassa sig och växa.

”Azure har blivit en norm.” Azure har blivit något av en norm i sammanhanget, hävdade Epicorbasen.
– Idag ser vi att mer än tre fjärdedelar av våra prospekts frågar om moln-ERP. Eftersom denna implementeringsmodell blir normen så gör underlättar det våra användares vilja att flytta till molnet. De har generellt ett förtroende för tillförlitligheten, säkerheten och skalbarheten i Microsoft Azure.

För Micrsosoft är valet förstås ytterligare ett bevis på marknadspositionens styrka när det gäller molnplattformen. Bolagets VP, Dave Willis, hävdar att steget, ”bara är naturligt”.
– Abslout, standardisering av molnimplementering för Epicors tillverknings- och distributionslösningar på Azure ligger helt i linje med Epicors historik av att utnyttja framåtsyftande teknik som ligger i det breda spann som vi har, säger han, och tillägger:
– Med Epicorlösningarna i molnet kommer bolagets kunderna att kunna skörda fördelarna med ökad smidighet, snabbare innovation och god ekonomi i sin digital transformation.

Molnet inte en fråga OM, utan NÄR. För de flesta företag är den stora frågan inte om, utan när de kommer att hoppa på molnet för huvuddelen av sina IT-verksamheter, inklusive den ERP-programvara som de använder för att hantera lager- och produkttillverkning.

Microsofttekniken har goda förutsättningar att optimera produktivitet och innovation för Epicor, deras kunder och partners.
Murphy säger att man kommer att utnyttja en rad Azure-teknologier, inklusive Internet of Things (IoT), artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) för att leverera färdiga lösningar i rätt storlek för mellanstora tillverkare och distributörer.
– Vi planerar också att titta djupare på Microsofts teknik för avancerad sökning, text-till-text och andra användningsfall för att leverera moderna gränssnitt för mänskliga/maskinella gränssnitt som förbättrar kundernas produktivitet.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title