Annons

Ernst & Young köper nordiskt specialistbolag inom SAP & IBM

Nordiska konsultbolaget Skye köps av revisions- och rådgivningsbolaget Ernst & Young, EY. Skye har 145 medarbetare och är specialiserade på SAP- och IBM-lösningar. EY köper 100 procent av aktierna i Skye och tjänsterna i detta företag kommer att marknadsföras under namnet EY Skye. Ledningsgruppen i Skye är samma som före förvärvet. Någon köpeskllng anges ne pressmaterialet.

– Förvärvet stärker vår kompetens som rådgivare åt företag inom digitalisering och teknik, säger Göran Rosberg, partner och ansvarig för EY:s rådgivningstjänster i Sverige. Digitalisering och teknik blir allt viktigare för företagen idag och genom att slå samman Skye och EY skapar vi möjligheter till en stark grund för att leverera tjänster inom detta område. Skyes kompetens kompletterar väl EY:s befintliga kompetens i Norden och globalt.

Omsatte 195 miljoner 2017. Skye levererar alltså tekniktjänster inom mjukvara, konsultverksamhet och projekt. Man har ca 125 kunder och omsättningen 2017 låg på 195 miljoner norska kronor. Företaget har kontor i Norge och Sverige. ”Skye har som mål att hjälpa företag med digitaliseringen genom att flytta IT till företagets hjärta för att maximera utnyttjandet av företagens resurser,” skriver man i pressreleasen.

Ernst & Young växer med förvärvet en hel del på personalsidan. Bolaget är som bekant ingen liten spelare inom sitt område. Rådgivningsdelen har mer än 1100 anställda konsulter i Norden, som levererar digitala tjänster och andra konsulttjänster till företag och offentlig sektor.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title