Annons

ERP: Acando förvärvar NetSuitspecialisten Alterview

Konsultbolaget Acando stärker sin befintliga NetSuite-verksamhet med marknadens mest erfarna NetSuite-bolag, Alterview Net Solution. Alterview har mer än 10 års erfarenhet av NetSuite och tillsammans med Acandos verksamhet skapas Sveriges största och mest erfarna NetSuite-organisation.
Den nya sammanslagna verksamheten, blir drygt 30 personer från övertagandet 1 september.

Acando är ingen liten marknadsspelare. Koncernen har cirka 2 000 anställda fördelade på fem länder. Bolaget omsatte 2017 dryga 2,4 miljarder och är noterat på Nasdaq Stockholm.
– Vi har som sagt en mycket stark position inom affärssystem sedan tidigare, säger Christer Norrman, Sverigechef för Acando. Men vi vill nu utnyttja vår spetskompetens inom affärssystem till att ytterligare accelerera tillväxt inom NetSuite. Vi har sett ett snabbt ökande intresse för plattformen under det senaste året och kommer med förvärvet av Alterview skapa ett fundament för fortsatt expansion både inom och utanför Sverige.

Tidigt ute med ERP i molnet. Om NetSuite kan noteras att det är ett molnbaserat affärssystem som passar växande företag såväl som medelstora företag och koncerner. NetSuite ägs sedan 2016 av Oracle och är världens första affärssystem i molnet med över 40 000 kunder och började redan 1998 med i-netsbaserade ERP-lösningar.
Den största kundgruppen är snabbt växande bolag som behöver ett skalbart system med stor funktionell bredd och som går att konfigurera för att möta framtida behov och snabba tillväxttakt på en global marknad.

Eva Sandberg, Acando.

– Förvärvet innebär inte enbart att vi förstärker sin NetSuite-verksamhet i numerär och erfarenhet av plattformen, utan Acando får även tillgång till egna paketeringar och SuiteApps som kan användas till att snabbt skapa kundnytta och förkorta implementationstider, säger Eva Sandberg, SVP Acando.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title