Annons

ERP: Accentureägda Avanade plockar hem mångmiljon kontrakt med global svensk plasttillverkare

Konsulten Accentures majoritetsägda bolag, Avanade, har plockat hem en stororder från den globala plasttillverkaren Trioworld. Avanade är duktigt och fokuserat på Microsoft-mjukvarorna och ska utveckla en ny affärssystemslösning som ska att stärka och effektivisera Trioworlds tillväxtresa. Avtalet är värt ett tvåsiffrigt miljonbelopp, alltså minst tio miljoner.
Trioworld är följaktligen ingen liten spelare utan en av världens ledande tillverkare av plastförpackningslösningar. Tjänste- och systemintegratören Avanade ska enligt det nytecknade avtalet under de kommande tre åren utveckla och implementera ett nytt framtidssäkert IT-system som samordnar Trioworlds många arbetsprocesser – från lager och produktion till rapportering och dokumentation av hållbarhetssatsningar.
- Redan från start letade vi efter en Microsoft-baserad lösning för att samordna vårt ERP-landskap och fortsätta använda våra befintliga processer. Avanades partnerskap med Microsoft (IT-jätten är en av delägarna) och djupa kunskaper om industriella applikationer i Microsofts ekosystem var en avgörande fördel. Vi ser fram emot att arbeta med Avanade och att dra fördel av det nya systemet, säger Andrew Lord, CFO för Trioworld.
Lösningen är baserad på Microsoft D365 F&SCM-plattform. Avanade räknar med att utvecklingen av det nya affärssystemet inleds i början av 2024.

Trioworld, som grundades år 1965, är en ledande leverantör av högkvalitativ polyeten och polypropen film och tillhandahåller lösningar för konsument- och industriförpackningar, transport- och lastsäkerhet, jordbruk, hygien och medicinsk teknik. Bolaget är en ledande aktör inom branschen med en omsättning på 11 miljarder kronor och 1800 medarbetare. Gruppens huvudkontor ligger i Smålandsstenar och har sin produktion och återvinning i Sverige, Danmark, Nederländerna, Frankrike, Storbritannien och Kanada. Företagets produkter och lösningar säljs över hela världen.

Intensiv tillväxtperiod
Trioworld har varit inne i en intensiv tillväxtperiod under de senaste åren, med flera förvärv av produktionsanläggningar och återvinningscentraler i Danmark, Frankrike, Nederländerna och Kanada. I samband med detta har Trioworld letat efter en ny ERP-plattform för att harmonisera företagets affärsprocesser, stärka den digitala resan och optimera produktutvecklingen över hela koncernen.
Det nu annonserade avtalet innebär premiär för ett samarbete mellan Avanade och Trioworld. Avanades GM för Norden, Antonio Marsico, pekar i en kommentar ut den stora betydelsen avtalet har för bolaget.
– Ja, avtalet är ett viktigt steg för oss. Det visar att vår branschfokuserade strategi och djupa kunskap om tillverkningssektorn bär frukt. Det gör oss ännu mer relevanta för våra kunder och gör att vi bättre förstår Trioworlds affärsprioriteringar och behov kring deras nya affärssystem, säger han om den på Microsoft D365 F&SCM-plattform baserade lösningen. Han tillägger att, ”även Avanades omfattande expertis inom Microsofts ekosystem var viktig när Trioworld valde leverantör.”

Banar väg för hållbarhetsredovisning
Förutom att hantera och koppla ihop Trioworlds många arbetsprocesser och skapa en standardiserad och framtidssäker lösning kommer den nya affärssystemlösningen även att stärka Trioworlds hållbarhetsrapportering – nu och i framtiden.  
– En viktig aspekt, säger Marsico. Hållbarhet, avfallsminskning och mer effektiv återvinning är ett fokus för oss och Trioworld. Just nu står plastindustrin inför flera regelverk och krav på ökad rapportering från enskilda länder och EU. Det nya systemet stödjer detta arbete ska bidra till att bana väg för hållbarhetsrapportering över branscher.

Trioworld-avtalet träder i kraft hösten 2023. Avanade räknar med att utvecklingen av det nya affärssystemet inleds i början av 2024. Utrullningen kommer att ske i flera etapper under de kommande tre åren.

Till bakgrunden hör slutligen att Avanade är en global storspelare när det gäller digitala, moln- och rådgivningstjänster, branschlösningar och designstyrda upplevelser över hela Microsofts ekosystem. Bolaget har 60 000 yrkesverksamma i 26 länder och har blivit uppmärksammade, tillsammans med moderbolaget Accenture, som Microsofts Global SI Partner of the Year fler gånger än något annat företag. Man har 60 000+ Microsoft-certifieringar och täcker 18 (av 18) Microsoft-kompetenser på guldnivå.
Avanade majoritetägs som ovan noterats av Accenture, och grundades 2000 av Accenture LLP och Microsoft Corporation.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title