Annons

ERP/Ekonomi: IFS fortsätter sin starka tillväxtresa – 20 % upp på mjukvarusidan första halvåret

Några av höjdpunkterna i det Roos hade att lägga upp på bordet gällande första halvåret var:
• Molnintäkterna ökade med 79 % jämfört med föregående år
• De återkommande intäkterna ökade med 27 % jämfört med föregående år
• Andelen licensintäkter från nya nettokunder är 54% av totalen.

”KUNDERNA SER SKILLNADEN I VAD VI GÖR”
En nöjd Roos kommenterade: ”Kunderna kan se skillnaden i vad IFS gör, och att säkerställa deras framgång är varför vi gör det vi gör. De ser också att väldigt få andra leverantörer erbjuder flexibilitet i distribution, djup i produkten och kraftfull teknik samtidigt som de formar sin verksamhet kring kundupplevelse.”
Han menade vidare att den kraftfullas tillväxten på de molnrelaterade intäkterna var ett bra bevis på att bolöagets satsning på molnplattformen IFS Cloud, som PLM&ERP News rapporterat om tidigare i år, blivit den succé man hoppades att det skulle bli. Den kraftiga intäktsaccelerationen här på +79 talar också ett i sammanhanget tydligt språk.

NÅGRA MILSTOPAR UNDER FÖRSTA HALVÅRET
I övrigt kunde IFS-ledningen peka ut några viktiga milstenar under första halvan av 2021:
• Förvärvet av Axios Systems utökar IFSs service management-erbjudande till ITSM och ITOM för att skapa ett övertygande Enterprise Service Management-erbjudande till marknaden. Kombinerat med IFS ledarskap inom Field Service Management, säkrar detta IFS ambition att cementera sig som marknadsledande inom ett bredare Service Cloud-utrymme.
• Lanseringen av IFS Cloud, var vi inne på ovan. IFS Cloud är byggd med den senaste tekniken inklusive branschens kanske modernaste UX, digitala tvillingar för förbättrad prestanda, låg kod/ingen kodutveckling, containerisering och en flexibel arkitektur – allt detta är avgörande för att skapa affärsrörlighet och inser värde.
• Den globala lanseringen av IFS nya varumärke tillsammans med Moment of Service anger, menar man också, ”IFS´ tydliga strategi för att anpassa sitt värdeförslag till servitization för att göra det möjligt för organisationer att leverera sitt Moment of Service.”

Constance Minc, IFS’ CFO.

UPPÅTGÅENDE TREND
IFS, CFO, Constance Minc, kommenterade:
– Jag menar att vår prestation under första halvåret är ett bevis på en stark och framgångsrik strategi. Vi levererar tvåsiffrig tillväxt av mjukvaruintäkter på 20 % och vår andel av mjukvaruintäkter och återkommande intäkter fortsätter att öka och förbättra framtida prestanda förutsägbarhet.

– Den uppåtgående trenden i våra prestationer är inte bara närvarande under de senaste sex månaderna utan på lång sikt, vilket framgår av den tvåsiffriga tillväxten i LTM-programvaruintäkterna under de senaste 3,5 åren, avslutade hon sina kommentarer.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title