Annons

ERP: Finlandssvenska Snellman satsar på Infors molnsvit

Den finlandssvenska producenten av färdiglagad mat och köttprodukter, Snellman, satsar på att gå upp i molnet på Infors affärssystem byggt på Amazon Web Services (AWS). Bolaget har redan sedan tidigare jobbat i Infors M3-lösning, men då i en lokal installation, ”on premise”.
Men nu gör man som så många andra idag; väljer en molnlösning, men fortsatt i Infor-miljö med de senares ”CloudSuite Food & Beverage-plattform,”. Det handlar i detta om en multitenant molnlösning som kommer att bidra till att förenkla Snellmans IT-miljö och användningen av interna resurser.
- Vårt mål är att ha avbrottsfria tjänsteprocesser och med hjälp av Infor har vi nu en tydlig plan för att fortsätta vår flytt från en på-plats-lösning av Infor M3-lösningar till molnet och Infor CloudSuite-lösning, säger John Aspnäs, Snellmans IT-chef. De grundläggande funktionerna i Infor CloudSuite Food & Beverage är vi bekanta med sedan tidigare och de kommer att vara avgörande för våra långsiktiga affärsbehov. Infor är en långsiktig, viktig partner för oss, och vi tror att de kommer att fortsätta vara det i framtiden också.

Snellman valde alltså att lämna Infor M3 som en lokal egen server-installation till förmån för en molnlösning. Det finns också en rad fördelar med detta, som automatiserade versionsuppdateringar, underhåll av säkerheten och skalbarhet i molnmiljön. Och i linje med ett modulärt affärssystem, också enkelheten att lägga till kapacitetsmoduler efter behov.

BI för analys av driftsdata
Snellman kommer genom Infor CloudSuite också att använda funktionaliteten i Infor Factory Track för logistikautomation och Infor Birst BI-lösningen, som följer med Infor OS-plattformen för att ta fram och analysera driftdata. 
– Snellman har ett långsiktigt engagemang i Infor och tar nu steget att kunna stödja uppdatering och tillväxt av affärsverksamheten med världens modernaste affärslösning för livsmedelsbranschen och vårt omfattande nordiska ekosystem, säger Juha Levo, Infors finlandschef.  

Infor CloudSuite Food & Beverage används sedan tidigare av flera andra aktörer inom den finska livsmedelsindustrin, såsom PauligAtriaPolttimo och Saarioinen.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title