Annons

ERP: INFORs branschanpassade molnupplägg vinnare när Åbro Bryggeri byter affärssystem

Med detta som bakgrund beslutade sig Åbro Bryggeri att börja leta efter en ny passande standardlösning på marknaden.
– Så är det. Det vi sökte var en lösning som vi kunde växa med och Infor stod ut genom att lösningen var konfigurerad för vår bransch och passade för många av de uppgifter vi ville lösa. Med Infor får vi också fler B2B-funktioner vi inte har idag i en helhetslösning istället för fristående digitala öar. 

En av tre konkurrenter
Infor var en av tre leverantörer som Åbro Bryggeri utvärderade. Men pandemin gjorde att utvärderingen tog ett år av distansmöten, som till slut landade i Infor CloudSuite Food & Beverage. Implementeringen pågår nu tillsammans med konsultbolaget M3CS. 
– Genom hela processen har vi haft bra kontakt med både Infors och M3CS säljorganisation och känt förtroende för båda parter, säger Håkan Larsson, Supply Chain Manager på Åbro Bryggeri. Inte minst har vi lagt vikt vid att de vi jobbar med finns i vårt närområde då det är många workshops under hand som implementationen pågår. 

Anor från 1800-talet
Åbro Bryggeri är Sveriges äldsta familjeägda bryggeri med anor från 1856 och sedan 1898 i nuvarande familjs ägo. Ölbryggning var starten men sortimentet har utvecklats kraftigt genom åren. Idag omfattar Åbro Bryggeri en koncern med flera olika varumärken och aktivitet på många marknader också utanför Sverige. 
– Vi får nu ett system anpassat för framtiden, som till exempel vår e-handel där kunderna kommer kunna lägga order direkt i systemet, vilket man inte kan i vår nuvarande lösning säger Anne Lageson, IT Manager på Åbro Bryggeri. Då Infors lösning körs i molnet förenklar det för IT-sidan där vi slipper ha hårdvara på plats. Uppdateringar sker löpande och programmet utvecklas, så även för vår bransch ser vi molnet som framtiden för att förenkla vardagen. 

– Digitalisering är avgörande när företag konkurrerar på konkurrensutsatta marknader, såsom livsmedelindustrin gör, säger Malte Ekedahl, Infors nordiska chef. Konkurrensen blir tuffare för varje dag och vår branschspecifika molnlösning för livsmedelsbranschen hjälper kunderna att ta smarta beslut som stärker deras konkurrenskraft.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title