Annons

ERP: Iptor ska använda IBM för att leverera MOLNLÖSNINGAR

Kommer ni ihåg en av de tre svenska s k “I:na”, varav IBS var en? Efter ett antal turer hit och dit på ägarsidan ser det sedan ett par år rätt stabilt ut för den gamla ERP-stjärnan. Bolaget heter numera Iptor och har sedan en tid fokuserat på mjukvaror och tjänster för sånt som supply chain-hantering, planering och logistik. Nyligen kom också den intressanta nyheten att man slutit ett avtal med IBM om att tillhandahålla flera, ”kraftfulla, helt klara molninfrastrukturer och hanterade serviceerbjudanden till Iptors befintliga och framtida kunder.”

Detta blir en riktigt bra lösning, menar Iptor-chefen Jayne Archbold.
– Att kombinera en ledande leverantör av försörjningskedjor och en ledande leverantör av molntjänster och infrastruktur innebär att Iptors värde som leverantör av branschkompetens, stabil och rik funktionalitet och kostnadseffektivitet tar ännu ett steg framåt. Inte bara kommer det att göra det möjligt för oss att leverera toppmoderna, förinställda moln ERP-erbjudanden, utan det kommer även att bli enkelt för befintliga kunder att kliva in i en molnmiljö.

Tioårigt avtal. Archbold hävdar också att Iptor i och med detta tioåriga avtal i högsta grad blir en ”one stop shop” för lösningar, tjänster och teknik.
– Vår deal med IBM är ett avgörande steg för att leverera vår Cloud First-strategi. Inte bara innebär det att vi kan implementera en toppmodern lösning på mycket kort tid, men det innebär också att kunderna kan vara övertygade om att de stöds av IBMs ekosystem nu och in i framtiden. För ett år sedan utarbetade vi vår vision att hjälpa distributionsfokuserade organisationer att lösa sina mest komplexa orderhanterings- och utmaningsutmaningar i en värld där undantag är regeln – med detta avtal fortsätter vi att leverera på det.

Genom att erbjuda moderna, säkra, flexibla lösningar reducerar Iptor komplexiteten hos sina kunders IT, så att de kan fokusera på sin verksamhet, inte deras teknik, menar Iptorchefen. Dessutom erbjuder man kunderna den högsta nivån på datasäkerhet för de kommande generella dataskyddsbestämmelserna (GDPR) och med 24/7-support. Allt detta kompletteras av IBMs breda ekosystem, som hon säger, ”går att Iptors kunder kan vara försäkrade om att de har betrodd leverantörer runtom dem med färdigheterna att genomföra och behålla sin teknik.”

Snabb miljö för komplex orderhantering. Henrik B. Rasmussen, IBM exekutive GTS Nordic, tillägger:
– Många företag arbetar i alltmer komplexa, snabba miljöer där orderhanteringen är komplex och datareglering och överensstämmelse blir allt mer komplicerad. De står inför problemet med hur man kan utnyttja molnet för att lösa dessa utmaningar, när de i många fall inte har kunskaper eller kompetens för att klara sig själva, men vet att de inte kan stå stilla på marknaden. Därför söker de tjänsteleverantörer som har kompetens och erfarenhet att hantera detta för dem samtidigt som de fokuserar på att driva och växa sin verksamhet. Detta avtal levererar exakt det.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title