Annons

ERP: Klart med danska Columbus köp av iStone

Det är nu klart att danska ERP-konsulten Columbus fått accept från samtliga 238 aktieägare i iStone. Den svenska IT-konsulten, med ca 600 medarbetare, är därmed från och med idag en del av Columbus.
- Vi är väldigt glada att få välkomna iStones medarbetare till Columbus. iStone och Columbus matchar varandra perfekt, både affärsmässigt och kulturellt. Tillsammans kan vi skapa ännu mer värde för våra kunder och nå våra strategiska mål, säger Thomas Honoré, CEO och koncernchef på Columbus.

Med köpet av iStone tar Columbus klivet in på den svenska marknaden och blir samtidigt ledande inom digital handel och verksamhetskritiska system i Norden. Det är bred verksamhet som iStone representerar. Men man fokuserar primärt på system från SAP, Microsoft Dynamics och Infor M3. Förutom affärssystem jobbar iStone också med lösningar inom e-handel, Business Intelligence och CRM (”kundvårdsystem”).
Affärerna har gått bra och så sent som i förra månaden säkrade man det största avtalet i sin historia när norska Fellekjøpet, ägt av ett bondeooperativ, valde att satsa på Microsoft Dynamics och molnet i iStones regi när man byter ut sin hembyggda lösning.
Men smakar det så kostar det. Total lär Columbus bud vara värt ca 500 miljoner, enligt spekulationer i pressen.

Kompletterar varandra. Generellt kan sägas att iStone kompletterar Columbus expertis inom verksamhetskritiska system och IT-tjänster med en djup kunskap om digital handel samt en bredare affärsystemskunskap.

Att iStone är marknadsledande inom affärssystem för tillverkande bolag i Sverige är ytterligare en gynnsam faktor. I kombination med Columbus portfölj av branschlösningar kommer detta att öppna för nya möjligheter och skapa mervärde för både nuvarande och framtida kunder, menar Markus Jakobson, VD i bolaget.

– Vi ser fram emot att bli en del av Columbusfamiljen – med alla de möjligheter som det innebär. iStone har haft en fantastisk tillväxt sedan starten 2006 och är idag marknadsledande i Sverige och Norge. Tillsammans med Columbus kan vi accelerera vår affär både i Norden och globalt, säger han.

Expanderar med 50 procent i ett slag. Förvärvet av iStone förändrar spelplanen för Columbus, som i ett slag expanderar 50 % sett till både intäkter och antal anställda. Med nu närmare 2000 medarbetare i 19 länder expanderar Columbus sitt globala avtryck, vilket är helt i linje med bolagets vision om att bli en global, strategisk partner som leder sina kunder i deras digitala transformation.

Sammanslagningen av bolagen ska ske gradvis under de kommande åren. Den första fasen innebär bland annat att iStone byter namn till ”iStone – a Columbus company”.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title