Annons

Ledande tillverkare av byggisolering satsar på IFS Applications i molnet

Året och det fjärde kvartalet går mot sitt slut och med det kommer utestående affärer som knyts ihop för att dels uppfylla säljbudgetar och dels, på andra sidan bland köparna, dra igång nya IT-projekt som kan vässa verksamheten. Under december finns det kort sagt en tendens att affärsavsluten ”peakar”. ERP-branschen är inget undantag.
För svenska IFS kommer sålunda idag beskedet att man landat en större order på ERP-systemet Applications. Det är Jackon Group, en av Europas ledande tillverkare av polystyrener - byggisoleringsmaterial, framför allt då EPS (expandable polystyren) och XPS (extruderad polystyren) – som inte bara går in och satsar på nya version 10 av mjukvaran, utan dessutom väljer den molnbaserade varianten som teknisk plattform. Med Applications 10 i IFS’ ”Managed Cloud” kommer man att stödja verksamhetskritiska processer som tillverkning, hantering av leverantörskedjan (Supply Chain Management, SCM), försäljning och service, ekonomi och personal (HR) över hela den skandinaviska organisationen.

Det är som sagt ingen liten spelar som nu utrustar sig med IFS-arsenalen på affärs-IT-sidan. Jackon-koncernen har mer än 800 anställda i 6 länder och närmare 20 representationsplatser. Bolaget, som  grundades 1956, har sitt huvudkontor i Norge och växer snabbt; något som brukar vara ett gott skäl att skruva upp effektiviteten i IT-stödet.
– Vi letade efter en lösning som kan säkra IT-hanteringen också för framtiden och som parallelltt kan erbjuda bred funktionalitet för att stödja den nuvarande verksamheten, säger Jackons koncernchef, Stein Trygsland. Med den här lösningen kommer vi att ha precis de verktyg som behövs för att effektivisera affärsprocesser och uppnå en ännu ännu bättre tillverkningsprocesser över hela vår internationella organisation.

Ersätter flera äldre system. Äldre system skulle ersättas med en modern, fullt integrerad ERP-plattform och man såg sig om på marknaden i sin valideringsprocess. Flera större ERP-leverantörer var med och kämpade om om ordern, men Jackon valde alltså IFS Applications 10.

Jackon har lång erfarenhet av produktion av isoleringsmaterial för exempelvis byggområdet. Man framställer sina lösningar i expanderad (EPS) och extruderad polystyren (XPS) och EPP (expanderad polypropylen).

Vad man förväntar sig att få är en plattform som utöver ökad kontroll över tillverkningsprocesserna också ger bolaget detaljerade planeringsmöjligheter. Applications’ nya intuitiva, webbläsargränssnitt, Aurena, är en av de viktiga faktorerna som kan underlätta gällande de här bitarna.
– Med detta kan exempelvis lagerarbetare göra transaktioner i realtid med hjälp av handhållna enheter. Genom att implementera en ”end-to-end-lösning” får man dessutom en sömlös process från kundorder och tillverkning till leverans och eftermarknad, berättar IFS’ Elni Kullmer, chef för Skandinavien-verksamheten.

IFS Applications 10 kommer initialt att distribueras på företagets skandinaviska webbplatser med Finland i nästa steg. Implementeringen börjar redan nu i december och är planerad att gå ”live” i oktober 2019.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title