Annons

ERP: Mittuniversitetet går från Agresso till Unit4s nya Business World

Helt klart är att ERP-utvecklaren Unit4 är starka på affärssystem för akademiska institutioner med relaterade bolagsverksamheter.
Idag berättar bolaget att Mittuniversitetet, med campusanläggningar både i Sundsvall och Östersund, upphandlat ett nytt ekonomisystem. Man hade redan sedan tidigare Unit4-lösningar, men valde efter en utvärdering att fortsätta i Unit4s nya Business World-miljö.
– Vi är förstås glada att Mittuniversitetet väljer Unit4 igen, säger Katarina Gunnarsson, VD för Unit4 Nordic East. Det får ses som ett gott betyg när kunder som tidigare använt Agresso, åter väljer en Unit4-lösning och investerar i en vidare framtid med Unit4s användarvänliga och effektiviserande teknik.

Mittuniversitetet är ett av Sveriges ledande när det gäller distansutbildning. Efter att tidigare använt Agresso har universitetet nu upphandlat Unit4 Business World som nytt ekonomisystem, för att förenkla och effektivisera administrativa processer. Agresso är alltså en tidigare version av det som idag är Unit4 Business World.

Mittuniversitetet har campus både i Östersund och Sundsvall och är ledande på distansutbildningssidan.

Nytt modernt gränssnitt. I april 2019 görs först en uppgradering till ett nytt gränssnitt, något som följs upp under andra halvan av året med steg två, som innefattar implementeringen av nya funktioner. Projektet förväntas vara klart i det första kvartalet 2020.
Allmänt ska sägas om Unit4 att bolaget har specialiserat sig inom mjukvara för tjänsteorganisationer, både offentliga och privata, redan sedan tidiga 1980-talet.
– Vi har en stark historia och fortsätter att satsa hårt på att ligga i spets med sånt som AI, maskininlärning och rent allmänt med den senaste digitala tekniken. Vi menar att våra kunder därmed får ut mer av sin affärskritiska data än någonsin tidigare, säger Unit4s relativt nytillsatta chef för Nordic East-regionen.

Katarina Gunnarsson.

Möt nybakade Unit4 Nordic East-basen, Katarina Gunnarsson.
Du möter henne inom kort i en längre intervju. PLM&ERP News’ chefredaktör, Verdi Ogewell har träffat henne och diskuterat kring vart Unit4 är på väg som leverantör av affärssystem och hur den allmänna utvecklingen ser ut på området.
– Idag bygger vi världens smartaste affärssystem. Vår teknik är central för de företag vi tjänar – den förbättrar effektiviteten och produktiviteten och gör det möjligt för människor att spendera mer tid på de arbetsuppgifter som gör skillnad, säger hon bland annat.

Men hur ser det ut när det gäller just detta med exempelvis AI? Många är idag oroliga över vad det kommer att föra med sig på det personliga professionella planet. Missa inte Katarina Gunnarssons syn på saken och svaren på en rad andra viktiga frågor inom ERP.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title